نمایش نتایج: از شماره 1 تا 2 از مجموع 2
  1. #1
    مدیر بازنشسته
    تاریخ عضویت
    2011 October
    محل سکونت
    زیر سایه ی خدا
    ارسال ها
    272
    تشکر
    424
    تشکر شده 899 بار در 324 پست
    نوشته های وبلاگ
    1

    مقایسه‌ی مرورگرها

    مقایسه‌ی مرورگرها

    اگه شما از کاربران همیشگی گشت و گذار در اینترنت باشین و بشه شما رو وبگرد معرفی کرد ، حتماً مناقشات و بحث های بین کاربران مرورگرهای مختلف رو دیدین یا شایدم شما جزئی از اون ها بودین .
    گروهی از کاربران با تعصب فراوان به طرفداری از مرورگر خودشون می پردازن و گروهی هم بی تفاوت به مسئله نگاه می کنن . البته هستن افرادی که در بین این دو گروه نظر دارند . یعنی براشون مهمه با چه مرورگری وبگردی می کنن ولی جنبه ی انصاف رو رعایت می کنن . اما اگه بخوایم مجموع گفته ها و تجربیات افراد رو بررسی کنیم به عواملی می رسیم که مرورگرها رو با اون امتیاز بندی می کنن . اول از همه خوبه که بدونیم مرورگرهای وب دقیقاً چی ین و چه وظایفی رو بر عهده دارن . مرورگر وب یک نرم افزار کاربردی یا برنامه ای که طراحی شده تا کاربران رو قادر به دسترسی ، دریافت و نمایش اسناد و دیگر منابع موجود در اینترنت کنه . اگرچه مرورگرها در درجه ی اول برای دسترسی به محتوای جهانی وب طراحی شده اند ، اما می شه از اونا برای دسترسی به منابع و اطلاعات شخصی و خصوصی هم استفاده کرد .


    حالا می خواهیم قضیه رو یه مقدار تاریخی کنیم . برگردیم به گذشته های دور موقعی که نه کرومی بود ، نه اینترنت اکسپلورری ، نه سافاری ، نه اپرایی ، نه موزیلا فایرفاکسی . نخیر نِت اِسکیپ هم نبوده !
    اولین مروگری که حداقل اسمش برای ما ثبت شده ، در سال 1369 ) ۱۹۹۱ میلادی (چیزی بوده به نام World Wide Web ، که بعد ها به دلیل آنکه با وب جهان گستر (WWW) اشتباه گرفته نشه به نکسوس تغییر نام داد . در سال 1371 )1993 میلادی NCSA Mosaic ( یکی از اولین مرورگرهای گرافیکی بود که استقبال فراوانی ازش شد و انقلابی در زمینه رابط گرافیکی سمت کاربر ایجاد کرد . یک سال بعد ، مدیر همین پروژه شرکتی رو با عنوان نِت اِسکیپ تأسیس کرد و یکی از محبوب ترین مرورگرهای آن زمان رو تولید کرد . این مرورگر موفق شد ۹۰ درصد کاربران وب رو به خودش اختصاص بده . در این بین ماکروسافت هم که با فروش و نفوذ بالای سیستم عاملش در بین کاربران مواجه بود ، بی کار ننشست و با تولید و گنجاندن IE در سیستم‌عامل محبوبش که اتفاقا از مرورگر موزائیک اقتباس های فراوانی کرده بود ، به رقابت با مرورگر نِت اِسکیپ پرداخت . این قضیه اولین جنگ مرورگرها رو در سال 1374 (1995 میلادی) رقم زد .IE تا سال 1381 (2002 میلادی) موفق شد تا با محبوبیت سیستم عامل شرکت سازنده اش ۹۵ درصد کاربران رو به سمت خودش جلب کنه .
    البته ناگفته نمونه که مروگر اپرا حضور نامحسوس خودش رو از همون سال شروع به کارش ، یعنی 1375 (1996 میلادی) تا به امروز حفظ کرده .
    در سال 1377 (1998 میلادی) بود که Netscape برای ایجاد یک مرورگر رقابتی خوب و استفاده از منابع متن باز ، بنیاد موزیلا رو تشکیل داد . از دل این بنیاد نهایتاً روباه آتشین یا همون فایرفاکس سربرآورد . با موفقیت ها و نوآوری های روزافزون فایرفاکس در جذب کاربران بیشتر ، درجا زدن ماکروسافت با IE6 هم آغاز شد . بعد ها شرکت های بزرگ نرم افزاری با توجه به پتانسیل بالای مرورگرها در جذب کاربران به محصولات و تبلیغات هدفمند ، مرورگر های اختصاصی خودشون رو روانه ی بازار کردند . از این دست می تونیم به سافاری و کروم یا نسخه‌ی کاملا متن‌بازش ، کرومیوم اشاره کنیم . البته اگه در آینده خبر انتشار مرورگرهای اینترنتی از سوی شرکت های بزرگ دیگه رو هم شنیدید ، زیاد تعجب نکنید . اما واقعاً فرق بین مرورگرها چیه و این همه هیاهو از کجاست؟
    برای اینکه مقایسه راحت تر بشه خوبه که اول ويژگی ها و عواملی که با اون مرورگرها رو دسته بندی می کنن رو بدونیم . به طور کلی می شه مواردی چون قابلیت های تعبیه شده ، راحتیِ کار ، امنیت ، سرعت و سازگاری با استانداردهای مختلف رو نام برد .
    اولین عامل که شاید به ظاهر مهم ترینشون هم باشه ، سرعت اجرای اولیه مرورگر و بارگذاری صفحاته . اما باید به این نکته توجه داشت که ما از سرعتی داریم صحبت می کنیم که در حد چند میلی ثانیه است . مقصود از سرعت اجرای اولیه مرورگر ، مدت زمانیه که از هنگام اجرای مرورگر تا آماده شدن برای دریافت آدرس باشه و مقصود از سرعت بارگذاری صفحات ، مدت زمانی است که از واردکردن آدرس و کلیک درخواست نمایش منابع سایت از سوی کاربر تا بارگذاری کامل صفحه طول می کشه . در آزمایشاتی که توسط وب سایت های امتیازدهی معتبر صورت گرفته ، مرورگر کروم از جهت سرعت اجرای اولیه نرم افزار امتیاز بالایی گرفته و مرورگرهای مطرح دیگه هم در رده های بعدی قرار می گیرن . نکته ی حائز اهمیت چه در مورد سرعت اجرای نرم افزار و چه سرعت بارگذاری صفحات اینه که مقیاس اندازه گیری سرعت بر حسب میلی ثانیه است . مخصوصا اگه سرعت اینترنت بالا و با کیفیتی داشته باشین ، واقعا این سرعت به چشم نمیان و در حدی‌ان که برای ما محسوس نیستن . ولی شاید باشند افراد حساب گری که این سرعت ها رو در دفعات کار ضرب می کنن و اعداد محسوس تری رو از زمان هدر رفته‌شون به دست می یارن .
    در بحث امنیتی هم همین طوره . حقیقتش اینه که بیشتر مرورگرهای مطرح از تکنیک های تقریبا مشابهی بهره می برند و زیاد تفاوت خاصی باهم ندارند . یعنی آخرین نسخه‌ی مرورگرها آخرین راه کارها رو برای حداقلِ یک وبگردی امن و پاک ارائه می‌دن . شاید تنها وجه تمایزشون سرعت عکس العمل و رفع عیب مرورگرهاست که آن هم بسته به متن باز بودن مرورگر ، نحوه ی ارتباطش با جامعه ی کاربریش و به طور کلی فرآیند عیب یابیش داره . تو این مورد تنها مرورگرهای متن باز فایرفاکس و کروم هستن .

    موضوعات مشابه:

  2. #2
    مدیر بازنشسته
    تاریخ عضویت
    2011 October
    محل سکونت
    زیر سایه ی خدا
    ارسال ها
    272
    تشکر
    424
    تشکر شده 899 بار در 324 پست
    نوشته های وبلاگ
    1

    مقایسه‌ی مرورگرها (2)

    شاید مهترین وجه تمایز و عاملی که می تونه در انتخاب یک مرورگر توسط کاربر تأثیرگذار باشه ، قابلیت شخصی سازی و نصب افزونه‌های مختلفه . مواردی که لذت ، راحتی و نهایت راندمان یک وبگردی رو برای ما به ارمغان میاره .
    در این مورد می شه گفت فایرفاکس با سابقه ی طولانی خود در این زمینه و داشتن افزونه های فوق العاده زیاد و کارآمدش گوی سبقت رو از بقیه رقبا ربوده . البته مروگر کروم هم نشون داده چیزی از این جهت کم نداره و تونسته اعتماد کاربران رو به خودش جلب کنه . به حدی این افزونه ها زیاد و متنوع هستن که نیاز هر کاربری رو پاسخ می ده . سر همین قضیه بود که مرورگر اپرا سرآخر دستی روی نحوه طراحی و پیاده سازی افزونه‌های خودش کشید . از مزایای دیگه‌ی این مرورگرها می شه به قابلیت هماهنگ‌سازی داده‌ها و ذخیره‌سازی اون در یک سرور نام برد که در این زمینه ، مرورگر کروم به دلیل بهره‌گیری از حساب کاربری گوگل ، بهتر عمل کرده . اما فایرفاکس و اپرا از سرور اختصاصی خودشون برای این کار بهره می‌گیرن .
    کاربرد این قابلیت ، اینه که فرض کنید چند تا سایتی رو که دوست دارید ، توی لیست کامپیوترتون ذخیره کردید ، حالا اگه از این سیستم استفاده کنید ، مثلا توی محل کارتون هم مثل خونه تون ، همون لیست رو دارید و انگار توی محل کارتون اون سایتها رو علامت زدید ،
    در مجموع مرورگر فایرفاکس از ابتدا با پشتیبانی مناسب و به جایی که از تکنولوژی و استانداردهای وب ارائه داد ، تونسته توجه خیلی ها ، به خصوص طراحان و برنامه نویسان حرفه‌ای وب رو به خودش جلب کنه . اگه قرار باشه بارزترین ویژگی مرورگر فایرفاکس رو نام ببریم ، بدون شک قابلیت شخصی سازیشه . البته ناگفته نمونه که انتقادهایی هم از سنگین بودن ، مصرف زیاد رم و به‌طورکلی شیوه ی مدیریت منابع و پردازش مرورگر وجود داره که اتفاقا مورد تأیید سازندگانش هم قرار گرفته . مرورگر کروم هم ، موفق شده افزونه‌های زیاد و با کیفیتی رو به کاربرانش ارائه کنه . اگه به همه‌ي اینا ، مزیت‌های سرعت اجرا ، سبکی ، قابلیت هماهنگ‌سازی فوق العاده با حساب کاربری گوگل و استفاده از تکنیک چند پردازشی بودن رو اضافه کنیم ، شاهد دلیل رشد روز افزون کاربران کروم خواهیم بود .
    مرورگر اپرا که به تازگی دستی جدی روی نحوه ی طراحی افزونه‌هاش کشیده امید داره از این طریق سهمش رو در بازار مرورگرها بیش تر از پیش کنه . چیزی که مسلمه اپرا هیچ وقت به حقش که میزان توجه بالاتری بین کاربرانه نرسید و صرفا تنها ، آشنایی تعداد معدودی از افراد با اون دلیل استفاده اش شده . اپرا رو قطعاً باید به عنوان پیشرو و خالق ایده های نوین در طراحی رابط کاربری وبگردی بدونیم که بارها مورد مشابه سازی در مرورگرهای دیگه قرار گرفته .
    مرورگرهای سافاری و به خصوص IE هم که قابلیت شخصی سازی به خصوصی ندارن و از این جهت در رده های آخر قرار می گیرن . در مورد مرورگر IE و علت موج منفی که از نسخه ی ۶ به وجود آمد ، اشاره‌ای گذرا کردیم . اما بیایید بیش تر دلیل اقبال عمومی یا بهتر بگم سهم زیاد مرورگرهای IE رو بررسی کنیم . اصلی ترین دلیل این امر رو می‌شه حضور اجباریش در سیستم عامل ویندوز دونست . عاملی که ماکروسافت رو بارها به میز محاکمه ی دادگاه های اروپایی کشوند و دلیل بعدی می تونه نبود طولانی مدت رقیب مناسب برای مرورگر IE و حق انتخاب برای کاربران باشه . واقعیت امر اینه که مرورگر IE قدری دیر جنبید و مسیر اشتباه رو به مقدار زیادی پیش گرفت . عملا اگه IE الان داره نفس می کشه ، نه به خاطر خودش ، بلکه به خاطر حضور اجباریش در سیستم عامل ویندوزه . در کشور ما هم به خصوص ، به دلیل تداوم استفاده‌ی طراحان وب از استانداردها و تکنولوژی‌های وب قدیمی ، نبود دانش لازم و اجرای پورتال‌ها و وب‌سایت‌های دولتی مبتنی بر آن ، شاهد استمرار استفاده‌ از مرورگر بسیار قدیمی و پر ایراد IE6 هستیم .
    در مجموع اگه به دنبال امنیت ، پایداری ، سبکی ، قابلیت‌های افزوده ، کارایی و کاربردپذیری ، به‌روز رسانی‌های به‌جا و مؤثر هستید ، به‌ ترتیب کروم ، فایرفاکس و اپرا رو به شما توصیه می‌کنیم .
    اگه کاربری هستید که تعداد برگه ها و صفحات زیادی رو به صورت همزمان باز می‌کنید ، راهی جزء فایرفاکس پیش رو‌تون نیست .
    و در نهایت اگه با سایت‌های دولتی و دانشگاهی سروکار دارید ، مرورگر IE خصوصا ورژن ۶ش رو به شما توصیه می‌کنیم !




 

 

کاربران برچسب خورده در این موضوع

علاقه مندی ها (Bookmarks)

علاقه مندی ها (Bookmarks)

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Persian Language By Ustmb.ir
این انجمن کاملا مستقل بوده و هیچ ارتباطی با دانشگاه علوم و فنون مازندران و مسئولان آن ندارد..این انجمن و تمامی محتوای تولید شده در آن توسط دانشجویان فعلی و فارغ التحصیل ادوار گذشته این دانشگاه برای استفاده دانشجویان جدید این دانشگاه و جامعه دانشگاهی کشور فراهم شده است.لطفا برای اطلاعات بیشتر در رابطه با ماهیت انجمن با مدیریت انجمن ارتباط برقرار کنید
ساعت 11:43 PM بر حسب GMT +4 می باشد.