نمایش نتایج: از شماره 1 تا 1 از مجموع 1
  1. #1
    مدیر بازنشسته
    تاریخ عضویت
    2012 April
    ارسال ها
    112
    تشکر
    139
    تشکر شده 322 بار در 141 پست

    چاقویی که قطره آب را به دو نیم می کند



    در افسانه ها وقتی می خواستند از تیز بودن تیغه شمشیر یا چاقو تعریف کنند، می گفتند دستمال ابریشمی را در هوا نصف می کند، اما با استفاده از قوانین فیزیک می توان حتی قطره آب را نیز به دو نیم کرد!

    بریدن یک قطره آب به دو نیمه با استفاده از یک چاقو، شبیه به داستان های جن و پری به نظر می رسد؛ کاری که شاید بدون کمک جادو غیرممکن به نظر
    برسد. اما برای این کار شما به یک چاقوی جادویی نیازی ندارید، تنها لازم است که چاقویی داشته باشید که واقعا واقعا از آب متنفر باشد. آنتونیو گارسیا از
    دانشگاه ایالتی آریزونا و همکارانش طی آزمایشی نشان داده اند که یک چاقوی فوق آبگریز (superhydrophobic knife) می تواند یک قطره آب را به زیبایی هر چه تمام تر به دو نیمه برش دهد؛ عملکردی که کاربردهای بالقوه ای در تحقیقات زیست پزشکی دارد.


    به گزارش نیوساینتیست ، مواد آبگریز به شدت در مقابل مرطوب شدن از خود مقاومت نشان می دهند، و قطرات آب را مجبور می کنند تا در سطح آنها شکلی توپ مانند به خود بگیرند. گروه گارسیا یک قطره آب را روی غلاف آبگریز تفلون اندودی گذاشتند و با استفاده از دو حلقه سیم آن را در جای خود نگه داشتند. سپس چاقوهایی از جنس پلی اتان و روی ساختند، و آنها را با استفاده از نیترات نقره و محلول آبگریزی موسوم به HDFT آبکاری کردند.

    زمانی که گروه تحقیقاتی چاقو را به قطره آب نزدیک کردند، قطره به دو نیمه شکافته شد که هر کدام به یکی از حلقه سیم ها متصل بود (ویدئوی زیر را ببینید). با این وجود، قطرات تا حدودی در مقابل برش مقاومت می کردند و بلند کردن چاقو در میانه برش باعث می شد تا قطرات مجددا به یکدیگر وصل شده و شکل اولیه شان را به خود بگیرند.
    توانایی برش پاکیزه و بی نقص قطرات، جداسازی پروتئین های مخلوط با مایعات زیستی را آسان تر می سازد و امکان آن را فراهم می سازد تا بررسی و تحلیل پروتئین ها سریع تر و کارآمدتر انجام شود.


    خبر آنلاین (www.khabaronline.ir)

    موضوعات مشابه:
    ویرایش توسط Sheen : 15th October 2012 در ساعت 05:56 PM

 

 

کاربران برچسب خورده در این موضوع

علاقه مندی ها (Bookmarks)

علاقه مندی ها (Bookmarks)

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Persian Language By Ustmb.ir
این انجمن کاملا مستقل بوده و هیچ ارتباطی با دانشگاه علوم و فنون مازندران و مسئولان آن ندارد..این انجمن و تمامی محتوای تولید شده در آن توسط دانشجویان فعلی و فارغ التحصیل ادوار گذشته این دانشگاه برای استفاده دانشجویان جدید این دانشگاه و جامعه دانشگاهی کشور فراهم شده است.لطفا برای اطلاعات بیشتر در رابطه با ماهیت انجمن با مدیریت انجمن ارتباط برقرار کنید
ساعت 01:40 PM بر حسب GMT +4 می باشد.