نگاهی به مستند «هاسوخته» به بهانه حضور درجشنواره سینما حقیقت / وقتی گم شد،12 ساله بود
نازآفرین کاظمی(سی و یک نما ) - این روزها خیلی پیش نمی آید که از ابتدا تا انتهای دیدن یک فیلم چنان در آن غرق شوید که گذر زمان را حس نکنیم.این خستگی از دیدن شاید تا چند سال اخیر درمورد سینمای مستند بیشتر هم اتفاق می افتاد اما حالا انگار دوستداران سینما در سینمای مستند ،جذابیت هایی را پیدا می کنند که در بخش بزرگی از سینمای قصه گو گم کرده اند. وفیلم «هاسوخته » دقیقا این تجربه را برای مخاطب زنده می کند.
"هاسوخته" به کارگردانی "لیلا امینی" و تهیه کنندگی "مهدی شامحمدی" نام منطقه ای است نزدیکی شاهرود. اما قصه فیلم در خانواده ای جنوب شهری در تهران اتفاق می افتد که بیست سال است زندگیشان با این نام گره عجیبی خورده. فیلم سه شخصیت اصلی دارد، مادر ( زهرا) ، خواهر (اعظم)، برادر ( رضا)
بیست سال پیش رضا برای یافتن گنج به "هاسوخته " میرود که ملک مادر بزرگش است. برادر کوچکترش حسین که 12 سال سن دارد و ناشنوا هم هست با اصرار با او همراه میشود. اما در یک اتفاق عجیب حسین گم میشود. این خانواده همه این سالها به دنبال فرزند خود گشتند و با درد نبودن او روزگار گذراندند.
نقد فیلم
نقد فیلم و سریال
فیلمساز بی واسطه و صمیمی و به دور از خودنماییِ ابزار سینما و تکنیک آن، وارد زندگی این خانواده می شود و چهل روز از زندگی آنها را به تصویر میکشد. خانواده ای از طبقه اجتماعی پایین شهری و دوست داشتنی که کم کم با قصه ها و غصه هایشان آشنا می شویم. قصه این چهل روز قصه کورسوی امیدی است برای پیدا شدن حسین و چنان ما را با خود همراه می کند که در طول فیلم فراموش می کنیم در آن خانه حضور نداریم و روی صندلی سینما هستیم.
بعد از 20 سال گذشت از این اتفاق تلخ، شخصیت های فیلم چنان با طراوت و زنده در انتظار حسین هستند که انگار او همین دیروز گم شده است. شخصیت ها سن و سالی دارند و تصور تو از حسین هم همین است اما عجیب ترین لحظه فیلم زمانی است که برای بار اول عکس حسین را میبینی و با یک کودک مواجه میشوی. آن وقت است که متوجه میشوی زمان برای این خانواده در بیست سال پیش متوقف شده و آنها مثل روز اول و با همان درد و عذاب به دنبال حسین میگردند و به قدرت استیصال و امید پی می بری و چه ترکیب شگفت انگیزی است این معجون و چه لحظه های نابی را پدید می آورد .
معرفی فیلم
گزارش تصویری
شخصیتهای فیلم در عین رفتار و قصه عجیبشان بسیار واقعی هستند. رفتارها و باورهای عجیبی دارند اما باورشان میکنی. مفهوم انتظار را با تمام وجود درک میکنی و به آنها حق میدهی که همین قدر منتظر و امیدوار باشند و همراهشان می شوی.
در این مستند لحظه هایی ثبت شده که خلق و دیدنشان در فیلم داستانی خیلی بعید است و این خاصیت مستند خوب است.
فیلم در عین موضوع غم انگیز و تاثیر گذارش، سرشار از لحظه های شاد و زندگی این آدمها است. و همین تو را بیشتر به آنها نزدیک میکند.
فیلم «هاسوخته» قرار است در همین هفته در جشنواره سینما حقیقت به نمایش عمومی گذاشته شود و این شانس برای علاقه مندان مستند وجود دارد که این تجربه را از دست ندهند.
فیلم مستند ها سوخته به کارگردانی "لیلا امینی" و تهیه کنندگی "مهدی شامحمدی " ،منتخب بخش مسابقه ملی جشنواره سینما حقیقت
نمایش اول :سه شنبه ۲۱ آذر ماه _ سالن پنج _ ساعت ۲۲:۳۰
نمایش دوم :جمعه ۲۴ آذر _ سالن دو _ ساعت ۱۹:۲۰
پردیس سینمایی چهار سومحل برگزاری جشنواره سینما حقیقت

موضوعات مشابه: