نکات مهم در انتخاب رشته کارشناسی ارشد

می دانید که مرحله انتخاب رشته کارشناسی ارشد در تمامی مقاطع تحصیلی از اهمیت بسیاری برخوردار است و حساسیت هایی را به همراه دارد.در مقطع کارشناسی ارشد نیز با توجه به اینکه داوطلبان پیش از این فضای انتخاب رشته را تجربه کرده اند اما با این حال با نگرانی هایی مواجه می شوند که احتمال اشتباه در این مرحله را افزایش می دهد. در واقع عدم آگاهی صحیح از نحوه انتخاب رشته باعث می شود که داوطلبان علاوه بر اینکه در مرحله اول یعنی در کنکور کارشناسی ارشد موفق به کسب رتبه قبولی شده اند، اما در این مرحله پذیرفته نمی شوند.بر خلاف تصور برخی از داوطلبان که فکر می کنند چون رتبه مطلوبی کسب نکرده اند باید از همان ابتدا به انتخاب دوره های شبانه، غیرانتفاعی یا مجازی روی بیاورند، بهترین و صحیحترین کار برای انتخاب رشته، انتخاب به ترتیب { روزانه ، شبانه ، پیام نور ، غیرانتفاعی و مجازی } است. در ادامه مطلب اطلاعات کامل در زمینه نحوه و نکات انتخاب رشته کارشناسی ارشد توضیح خواهیم داد.
تعیین اولویت انتخاب رشته کارشناسی ارشد

عده ای از داوطلبان که رتبه خود را اصطلاحا درخشان نمی بینند, با جمع زدن ظرفیت پذیرش یک یک دانشگاههای مورد انتخاب رشته و محاسبه فاصله رتبه خود از عدد بدست آمده, از انتخاب رشته منصرف می شوند. اشتباه این عزیزان از آنجا ناشی می شود که آنها با نحوه انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاهها آشنایی ندارند . با توجه به اینکه نحوه انتخاب رشته کارشناسی ارشد براساس علاقمندی داوطلب می باشد, این مطلب به خوبی توسط انتخاب رشته کنندگان تفهیم نشده و گروهی در ترتیب کردن رشته های مورد تقاضای خود دچار اشتباه می شوند. معمولا چهار معیار در انتخاب رشته، وجود دارد که هر یک از این معیار ها برای داوطلبان با توجه به شرایط متفاوت است این معیارها شامل : 1- اعتبار دانشگاه محل تحصیل 2- نزدیک بودن دانشگاه به محل زندگی 3- داشتن امکانات رفاهی 4- موقعیت شغلی رشته در آینده . برای مشاوره انتخاب رشته کارشناسی ارشد و شرایط کارشناسی ارشد بدون آزمون بر روی لینک زیر کلیک نمایید.
نکاتی در مورد انتخاب رشته کارشناسی ارشد

بدون تردید تمامی شما از اهمیت و میزان حساسیت مرحله انتخاب رشته به خوبی آگاه هستید. بنابراین به نکاتی که در رابطه باانتخاب رشته دانشگاه آزاد 97 عنوان خواهیم کرد با دقت توجه کنید. یک مزیت عالی ادغام برای داوطلبان این می باشد که انتخاب رشته بعد از مرحله اعلام نتایج آزمون کارشناسی ارشد سراسری 97 بوده و داوطلبان می توانند با آگاهی کامل از نتیجه ای که کسب کرده اند اقدام به انتخاب رشته کارشناسی ارشد سراسری 97 و آزاد 97 کنند. داوطلبان در باید توجه داشته باشند ترتیب انتخاب هایشان بایستی براساس علاقه باشد و این موضوع که انتخاب های اول باید به گونه ای باشد که شانس قبولی بیشتر شود را فراموش کنید زیرا این امر باعث نتیجه نامطلوب می شود.کلیه داوطلبان شرکت کننده در این آزمون اجازه انتخاب رشته کارشناسی ارشدرا دارند و با مطالعه دفترچه انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد 97 می توانند حداکثر 100 رشته محل را انتخاب کرده و فرم انتخاب رشته را تکمیل کنند.
داوطلبان در کارشناسی ارشد چگونه باید انتخاب رشته کنند؟

داوطلبان پس از مرحله آزمون و اعلام نتایج آزمون کارشناسی ارشد باید خود را برای انتخاب رشته که یکی از مراحل سرنوشت ساز می باشد آماده نمایند. زیرا آینده شما به انتخاب درست و صحیح انتخاب رشته بستگی دارد.بنابراین توصیه می کنیم به دلیل محدود بودن زمان انتخاب رشته، اطلاعات خود را به موقع جمع آوری کنید و دقیقه نودی نباشید که تا در مدت زمان معین که از سوی سازمان سنجش اعلام می شود با خیال آسوده کد رشته های خود را در صورت انتخاب درست وارد فرم انتخاب رشته کنید. یکی از رایج ترین سوالات داوطلبان در زمینه شهریه کارشناسی ارشد می باشد که برای اطلاع در این زمینه می توانید بر روی لینک شهریه کارشناسی ارشد آزاد 98 – 97 کلیک نمایید.بسیاری از داوطلبان هستند که رتبه های بسیار خوبی را کسب کرده اند اما هنگام انتخاب رشته دچار اشتباهات بسیاری می شوند و این اشتباه باعث می شود سایر داوطلبان انتخاب رشته درستی انجام نداده باشند و شانس های خود را ناخواسته به خاطر عدم اطلاعات از دست داده باشند و شانس این دسته دوستان بیشتر شود.
ویرایش اطلاعات در زمان انتخاب رشته کارشناسی ارشد

یکی از مشکلاتی که بسیاری از داوطلبان ارشد با آن رو به رو هستند،این است که برخی از اطلاعاتی که هنگام ثبت‌نام وارد سیستم کرده‌اند با حقیقت مغایرت دارد،در این شرایط داوطلب ضرورت دارد هنگام انتخاب رشته گزینه اطلاعات (معدل،رشته و محل تحصیل دوره کارشناسی) مورد تایید نبوده و دارای مغایرت است را انتخاب کنند و نسبت به اصلاح اطلاعات خود اقدام نمایند.با توجه به برخی اصلاحات و همچنین اعلام رشته محل‌های جدید علاوه بر رشته‌های تحصیلی مندرج در دفترچه راهنمای آزمون کارشناسی ارشد از سوی دانشگاه ها و به منظور مساعدت برای تکمیل فرم انتخاب رشته و درج کدرشته‌ محل‌های انتخابی، به داوطلبان مجاز اجازه داده شده است برای ویرایش انتخاب رشته خود اقدام کنند.در غیر این صورت داوطلب از پذیرش در این آزمون و آزمون سال بعد محروم خواهد شد و حق هرگونه اعتراضی از وی سلب می گردد.یکی از سؤالاتی که برای برخی داوطلبان در هنگام انتخاب رشته مطرح می‌شود این است که آیا ثبت‌نام و پذیرش در نوبت دوم،باعث محرومیت از شرکت در آزمون در سال آینده می شود؟در پاسخ به این سوال باید بگوییم داوطلبانی که در نوبت دوم(دوره شبانه) یا موسسات غیر انتفاعی و پردیس‌های خودگردان پذیرش شوند اما ثبت‌نام نکنند، می‌توانند در آزمون سراسری سال آینده نیز شرکت کنند و از شرکت در آزمون محروم نمی‌شوند،حتی چنانچه داوطلبی در یکی از دوره‌های شهریه پرداز(دوره‌های شبانه،موسسات غیر انتفاعی و پردیس‌های خودگردان)،پذیرش شود و ثبت‌نام کند،چنانچه قصد انصراف از تحصیل داشته باشد،می تواند پس از تسویه حساب مجددا در آزمون سال بعد شرکت کند. در حالی که طبق قوانین موجود،چنانچه داوطلبی در آزمون‌های کارشناسی و کارشناسی ارشد نوبت اول(دوره های روزانه) پذیرش شود اما برای ثبت‌نام اقدام نکند،از شرکت در آزمون سال آینده محروم می‌شود، در ضمن باید به اطلاع داوطلبان برسانیم که تکمیل ظرفیت آزمون کارشناسی ارشد سراسری برای شما این امکان را فراهم می کند تا در صورت پذیرفته نشدن در رشته مورد نظر شانس خود را با شرکت در تکمیل ظرفیت مجددا امتحان نمایید.[/ASM]

موضوعات مشابه: