ارتودنسی نامرئی چیست؟

از آنجایی که تقاضای درمانهای ارتودنسی نسبت به گذشته زیادتر شده است و از آنجائیکه امروزه این درمانها در هر سنی ممکن است انجام شود، تقاضای بیماران برای ارتودنسی نامرئی رشد قابل توجهی یافته است. روش های بسیاری برای کاهش دیده شدن دستگاه های ارتودنسی در دهان ارائه شده است که مهم ترین آنها درمان با براکت های سرامیکی یا شیشه ای یا کامپوزیتی که هم رنگ دندان می باشند و یا ارتودنسی با پلاک های بسیار شفاف که در اصطلاح به آن Invisalign یا ارتودنسی نامرئی می گویند، می باشند. پلاک های شفاف به عنوان اینویزالاین ( Invisalign ) یا Crystal clear نامیده می شوند. ارتودنسی نامرئی مشابه طلق های شفافی هستند که دندانها را در بر می گیرند. این گروه همانند پلاک های متحرک می باشند که امکان گذاشتن و برداشتن آنها توسط بیمار وجود دارد.
یکی از مشکلاتی که در سیستم های متحرک هست حجیم بودن ماده ای می باشد که در ساخت پلاک متحرک استفاده می شود که در این سیستم چنین مشکلی وجود ندارد و ارتودنسی نامرئی در مقایسه با سیستم ثابت نیز چون در سیستم ثابت وجود براکت و سیم برای بیمار آزار دهنده می باشد و گاهی سیم از محل خودش خارج میشود و مانند سوزن از داخل دهان وارد گونه بیمار میشود که در این سیستم چنین مشکلی را ندارد. لذا یکی از مهمترین دلایلی که افراد تمایل خیلی فراوانی به انجام درمان با کمک این روش درمانی دارند عدم ایجاد پوسیدگی می باشد. در این متد بیمار در هنگام غذا خوردن امکان این را دارد که پلاک را از دهان خارج نموده و بعد از صرف غذا می تواند براحتی مجددا استفاده نماید که البته لازم به ذکر است که بعد از خوردن غذا لازم است که حتما مسواک بزنند. معمولا در هنگامیکه بیمار از روش براکت و سیم استفاده می نمایند در پایان درمان حداقل 4 تا 6 دندان پوسیده خواهد شد هیچکدام از این مشکلات در اینجا وجود ندارد.
اینکه نیروی وارده قابل کنترل نیست فرد دچار درد شدید می شود. ولی در این روش نیروی وارده کنترل شده می باشد فقط در هر مرحله به اندازه 0.25 تا 0.29 میلیمتر نیرو وارد می شود لذا بیمار اصلا دردی احساس نمی کند.
به کمک این روش تقریبا 80% از ناهماهنگی های دندانی قابل درمان می باشد. از جمله این ناهماهنگی می توان به کلاس 1، 2 و 3 اشاره کرد که در شکل بطور واضح قابل رویت می باشد. برای اطلاعات بیشتر باید از دندانپزشک خود توضیحات بیشتر را بخواهید.
این سیستم به کمک کامپیوتر نرم افزاری و سخت افزاری انجام می شود به دلیل اینکه این تکنولوژی هزینه بالایی را صرف می کند مسلما از هزینه متعارف که برای روش های سنتی می باشد بیشتر خواهد بود ولی باز این طبق نظر دندانپزشک شما می باشد که چه هزینه ای را در نظر بگیرد.
یکی از مواردی که بیماران قبل از استفاده از دستگاه ارتودنسی معمولا در نظر می گیرند هزینه درمان ارتودنسی است. هزینه ارتودنسی می تواند یکی از مهمترین مسائل درمان ارتودنسی باشد. ارتودنسی نامرئی معمولا هزینه بالاتری نسبت به انواع دیگر ارتودنسی دارد. بالا بودن هزینه ارتودنسی تواند به چند علت بستگی داشته باشد که یکی از آن ها شدت مشکلات دندان ها است. یکی از مواردی که باعث افزایش قیمت ارتودنسی شفاف می شود این است که بریس های ارتودنسی نامرئی در ایران ساخته نمی شود به همین دلیل هزینه های لابراتوری این بریس ها بالا است. ارتودنسی نامرئی معمولا برای کسانی که فعالیت های اجتماعی زیادی داند و نمی خواهند که در این فعالیت ها خدشه ای وارد شود استفاده می شود. مزایای ارتودنسی نامرئی یا ارتودنسی شفاف

بریس های نامرئی روی دندان ها می چسبند و به دلیل اینکه کاملا شفاف هستند به ندرت قابل تشخیص هستند. از دیگر مزیت های ارتودنسی شفاف این است که این نوع ارتودنسی سبب تحریک دهان یا لثه نمی شود و هر بار که به دلیل وضعیت جدید دندان ها تعویض می شود باعث درد و ناراحتی برای بیمار نمی شود. هنگام مسواک زدن می توان پلاک ها را از دهان خارج نمود به این ترتیب بهداشت دهان و دندان راحت تر صورت می گیرد. استفاده از این سیستم اصلاحی پیشرفته مزایای متعددی دارد که مهم‌ترین آنها به شرح زیر است:

  • زیبا بودن و جلب توجه نکردن ارتودنسی شفاف و پلاک‌های شفاف
  • متحرک بودن ؛ یعنی پلاک را می‌توان به سادگی هنگام شرکت در مناسبت‌ها یا جلسات مهم برای مدت کوتاهی از دهان خارج کرد.
  • سهولت تمیز کردن پلاک؛ پلاک‌های شفاف ارتودنسی نامرئی را می‌توان هنگام غذا خوردن، مسواک زدن و کشیدن نخ دندان درآورد، تا بهداشت دهان و دندان بهتر رعایت شود.
  • پلاک ارتودنسی شفاف به راحتی داخل دهان جا می‌گیرد. بریس‌های ساخته شده راحت‌ترین پلاک‌های ممکن هستند و قطر آنها به باریکی یک خط است.
  • هر گونه اختلال جزیی در گفتار یا ناراحتی پس از چند روز برطرف می‌شود، رسا بودن بیان را از بین نمی‌برد و شیوه گفتار را مخدوش نمی‌کند.
  • هیچ براکت یا سیم ناخوشایند و زشتی در دهان وجود ندارد و ارتودنسی کوچک ترین لطمه‌ای به اعتماد به نفس شما نمی‌زند.
  • نیاز به مراجعه‌ی کمتر به متخصص

معایب ارتودنسی نامرئی و ارتودنسی شفاف

ارتودنسی نامرئی برای اصلاح مشکلات شدید دندانی مناسب نیست و مشکلات محدودی را می تواند اصلاح کند.
هزینه درمان ارتودنسی با بریس های نامرئی بالا است.
فواصلی که باید بریس های نامرئی تعویض شود هر 2 هفته یکبار است که شاید برای بیماران سخت باشد.
اگر بیماری فراموش کند که از بریس ها استفاده نماید درمان طولانی تر خواهد شد.
اینویزیلاین یا ارتودنسی شفاف یک نوع درمان ارتودنسی است که به صورت موثر تعدادی از مشکلات مختلف ارتودنسی دندان را اصلاح می‌کند و دندان‌هایی متعادل و طرح لبخند زیبا را به شما ارائه می‌دهد. اصلاح دندان با این روش راحت و بدون درد بوده و در مقابل ارتودنسی‌های سنتی تقریبا نامرئی می باشد.

  • پلاک‌های ارتودنسی نامرئی برای درمان تمام مشکلات دندانی مناسب نیست و گاهی لازم است برای اصلاح ناهنجاری‌های شدیدتر از بریس‌های فلزی استفاده کرد.
  • هزینه ارتودنسی نامرئی به دلیل استفاده از تکنولوژی پیشرفته و مواد مرغوب بالا است. به علاوه پلاک‌ها باید هر دو هفته یک بار تعویض شود، که این کار برای برخی بیماران کلافه کننده است.
  • اهمال در استفاده از پلاک‌ها زمان درمان را طولانی‌تر می‌کند یا به عدم موفقیت آن می‌انجامد. حال آن که مشکل فراموشی در استفاده از پلاک در درمان با بریس‌های فلزی ثابت پیش نمی‌آید.

طول درمان ارتودنسی نامرئی

ارتودنسی نامرئی با بریس اینویزیلاین (Invisalign) روش ارتودنسی جدید و تقریباً نامرئی برای مرتب کردن دندان‌ و ردیف کردن دندان است که در آن از پلاک‌های شفاف، متحرک و راحت استفاده می‌شود. پلاک‌های ارتودنسی نامرئی یا اینویزیلاین با بهره‌گیری از نرم افزارهای تخصصی رایانه‌ای و به طور سفارشی برای هر بیمار ساخته می‌شود. این پلاک‌های شفاف هر دو تا سه ماه یک بار عوض می‌شوند و دندان‌ها به تدریج به سمت موقعیت صحیح حرکت داده می‌شوند.
هر پلاک ارتودنسی معمولاً به مدت ۲ هفته استفاده می‌شود و بیمار مجاز است تنها زمان خوردن، آشامیدن، مسواک زدن و کشیدن نخ دندان پلاک را از دهان خارج کند. بنا به تشخیص متخصص ارتودنسی در فواصل زمانی مناسب، پلاک‌ها عوض می‌شوند، دندان‌ها به تدریج و در طی مراحل انجام ارتودنسی، هفته به هفته حرکت می‌کنند تا در نهایت کاملاً مرتب شوند و در محل مناسب خود قرار بگیرند. بیمار هر ۶ هفته یک بار باید جهت اطمینان از پیشرفت مطلوب برنامه‌ی درمان به پزشک مراجعه کند. این درمان معمولاً در مجموع ۹ تا ۱۵ ماه زمان می‌برد و حدود ۱۸ تا ۳۰ پلاک عوض می‌شود، البته این اعداد ممکن است برای هر بیمار متفاوت باشد.
طول دوره درمان به میزان و نحوه نامرتب بودن دندان‌ها بستگی دارد. دندان‌های اکثر بزرگسالان در عرض کمتر از یک سال منظم و ردیف می‌شوند. اما نوجوانان باید مدت طولانی‌تری، تقریباً ۱۸ ماه، از ارتودنسی نامرئی برای مرتب کردن دندان‌ و ردیف کردن دندان استفاده کنند.
هر چقدر بیمار به برنامه درمانی وفادارتر باشد و مدت بیشتری، حدود ۲۰ تا ۲۲ ساعت در روز، از پلاک استفاده کند، پلاک را فقط برای مسواک زدن و کشیدن نخ دندان در زمان‌های مشخص از دهان خارج کند، مواد غذایی مناسب را در برنامه‌ی غذایی قرار دهد و به طور مرتب به متخصص ارتودنسی مراجعه کند، سریع‌تر می‌تواند مدت زمان طول درمان ارتودنسی نامرئی را سپری کند. ارتودنسی نامرئی در واقع یک راه کار مناسب بای خلق طرح لبخند زیبا و طبیعی است.

موضوعات مشابه: