نمایش نتایج: از شماره 1 تا 4 از مجموع 4
Like Tree1نفر پسندیدند
  • 1 ارسال توسط F.Fakhari

موضوع: راهنمای خرید

  1. #1
    مدیر بازنشسته
    تاریخ عضویت
    2011 May
    محل سکونت
    IRAN :D
    ارسال ها
    738
    تشکر
    1,825
    تشکر شده 1,056 بار در 493 پست
    نوشته های وبلاگ
    15

    راهنمای خرید

    تا چند سال پیش برای هر گونه فعالیت رایانه ای، باید پشت میز می نشستیم و به کارمان رسیدگی می کردیم ولی با پیوند خوردن همه جانبه تکنولوژی و کارهای اداری و همچنین اهمیت یافتن زمان در فعالیت های روز مره، دسترسی به فناوری های مورد نیاز در هر شرایطی احساس می شد.

    اولین ایده برای همراه کردن کار با تکنولوژی، رایانه همراه یا لپ تاپ بود. در سال 1985 شرکت کوچک و گمنام توشیبا از یک رایانه قابل حمل ساده پرده برداری کرد.


    این رایانه در نمایشگاه "سیبت"اروپا به نمایش گذاشته شد و مورد توجه همگان قرار گرفت. چیزی نگذشت که لپ تاپ تبدیل به یک کالای رایج و البته کاملا تجملی (به دلیل قیمت بالاتر نسبت به رایانه های خانگی) شد.

    با فراگیر شدن لپ تاپ کانون توجهات به فناوری های همراه معطوف شد به طوری که طی مدت کوتاهی انواع قطعات و کالاهای قابل حمل مثل فلش مموری،هارد همراه،دیسک پلیر همراه، اینترنت وایرلس و ... بازار را پر کردند.

    مدتی بعد پدیده ای به نام تبلت معرفی شد. از انجا که همیشه اولین تلاش ها در زمینه فناوری با شکست مواجه می شود، تبلت نیز تا چند سال، بیشتر به یک شوخی می مانست. شرکت های بزرگی همچون اچ پی و اپل جزو اولین کمپانی هایی بودند که در این زمینه عرض اندام کردند اما به هیچ وجه از محصولات آنها استقبال نشد.



    تبلت تا سال 2010 در سایه لپ تاپ به بقای خود ادامه داد تا نهایتا کمپانی اپل که در این زمینه تجربیات خوبی به دست آورده بود، با بهره گیری از به روز ترین سخت افزار ها اقدام به تولید تبلتی زیبا و کار آمد به نام آی پد کرد.

    با رونمایی از آی پد و استقبال فوق العاده از این محصول نگرش جهانی به فناوری تبلت به کلی تغییر یافت و طولی نکشید که تقریبا همه کمپانی ها به فکر بخت آزمایی در این زمینه افتادند. نتیجه این شد که تنها در عرض یک سال فناوری تبلت به شهرتی باور نکردنی رسید؛ شهرتی حداقل در حد لپ تاپ.

    تبلت و لپ تاب هر کدام مزایا و معایبی دارند که شاید تصمیم در مورد انتخاب هر کدام از آنها کمی دشوار باشد.

    1-وزن:
    لپ تاپ به لحاظ ساختار دو تکه ای و دارا بودن مودم و دیسک درایو حدودا سه برابر یک تبلت وزن دارد. در واقع وزن معولی یک لپ تاپ 3 کیلو گرم است که این میزان در تبلت تا حدود 800 گرم کاهش پیدا می کند.



    2- ابعاد:
    در هر دو فناوری باریک بودن یک اصل اساسی به حساب می آید. اما تبلت بنا بر شکل طراحی، نازک تر از لپ تاپ است.البته معمولا صفحه نمایش لپ تاپ با کیفیت تر و بزرگ تر است.


    3-پردازنده:
    در زمینه پردازشگر ، حافظه و کلا سرعت سخت افزاری، تبلت هیچ حرفی در مقابل رقیبش برای گفتن ندارد. در واقع به صورت معمول قدرت پردازش اطلاعات در لپ تاپ چند برابر بیشتر از تبلت است.



    4-نرم افزار:
    حضور طولانی مدت لپ تاپ در بازار و همچنین سازگار بودن سیستم عامل آن با رایانه های خانگی باعث شده است که نرم افزار های بیشماری برای آن در دسترس باشد. اما فناوری تازه وارد تبلت، تعداد نرم افزار بسیار محدود تری دارد.



    5- طراحی:
    یک اصل مهم در طراحی هر دو فناوری طراحی زیباست. لپ تاپ های زیبا در بازار کم نیستند اما تبلت به دلیل ساختار یک پارچه و باریک بودن، بسیار زیبا تر از لپ تاپ به نظر می رسد.


    6-سیستم عامل:
    از لحاظ سیستم عامل، هر دو فناوری در شرایط یکسانی هستند. لپ تاپ ها غالبا تحت سیستم عامل های ویندوز، مکینتاش و لینوکس کار می کنند و تبلت ها هم با سیستم عامل های آندورید، مکینتاش و ویندوز .



    7-قیمت:
    به طور میانگین تفاوت قیمتی بین تبلت و لپ تاپ احساس نمی شود. و با مبلغی حدود 700 هزار تومان می توان از میان صد ها مدل تبلت یا لپ تاپ یک انتخاب عادلانه داشت.



    شاید در آینده شاهد پیوند خوردن این دو تکنولژی باشیم.اتفاقی که ابدا دور از ذهن نیست.



    منبع:مشرق





    Hossein این نویسه را میپسندد.
    رازی است در سادگی، که همگان نمی‌دانند

  2. #2
    مدیر بازنشسته
    تاریخ عضویت
    2011 June
    محل سکونت
    گرگان
    ارسال ها
    1,170
    تشکر
    62
    تشکر شده 1,587 بار در 809 پست
    نوشته های وبلاگ
    49

    نکات مهم و ضروری در خرید پرینتر



    نارنجی: هنگامی تصمیم به خرید پرینتر می گیرید، احتمالا زمان طولانی به فکر کردن درباره مشخصات و مقایسه می پردازید. به مواردی همچون تعداد صفحاتی که هر کارتریج پرینتر چاپ می کند و اینکه به صورت خودکار می تواند دو روی کاغذ چاپ کند، توجه می کنید. همیشه به اندازه کافی برای شناخت مشخصات پرینتری که فکر می کنید ارزان قیمت و به صرفه است وقت بگذارید، تا در آینده هزینه های گزاف روی دست شما نگذارد. در این مطلب به خصوصیاتی از پرینتر می پردازیم که باید مورد توجه قرار گیرند و خصوصیاتی را که توجه به آنها لزومی ندارد برای تان لیست می کنیم.

    ۱- پرینترها: خصوصیاتی که نباید به آنها زیاد توجه کنبم

    سرعت موتور (سرعت چاپ):
    تصور می شود اعداد سرعت موتور که اغلب سازنده ها بر آن تاکید دارند، می تواند نشان دهنده این باشد که یک کار چاپی حجیم و پرصفحه چقدر طول خواهد کشید. اما پرینترسازها معمولا این اعداد را تحت شرایطی محاسبه می کنند که با کاربری واقعی تفاوت بسیار زیادی دارد. مثلا ممکن است این نتیجه ای که بر روی کارتن پرینتر می بینید، تست سرعت در حالت draft یا پیش نویس با سرعت بالا باشد. اما اغلب ما با کیفیت معمولی و پررنگ از پرینتر استفاده می کنیم که خیلی کندتر است. یا اینکه مدت زمان پردازش تا شروع چاپ اولین صفحه را در محاسبات لحاظ نمی کنند، اما متاسفانه این تاخیر پردازشی بخش جدایی ناپذیری از هر پرینت است.

    ۲- پرینترها: خصوصیاتی که تا حدی قابل توجه اند

    سیکل پرینت ماهیانه:
    این عدد می تواند نشانگر میزان دوام پرینتر باشد، پس برای انتخاب های اداری و یا افرادی که کارهای چاپی سنگین دارند، باید به این عدد توجه ویژه ای داشت. البته پرینترهای ارزان قیمتی که برای کاربردهای خانگی استفاده می شوند، حتی ممکن است این عدد را در بروشور خودشان نداشته باشند.

    اگر پرینتری سیکل ماهیانه ۲۰ هزار داشته باشد، برای بیگاری در یک شرکت بزرگ یا مرکز چاپ و تکثیر ساخته شده، پول تان را بیهوده برای استفاده خانگی دور نریزید. توجه داشته باشید که شما به طور معمول تنها ۱۰ تا ۲۵ درصد سیکل چاپ پرینتر را در خانه و دفتر کار استفاده خواهید کرد، پس در مصارف کوچک زیاد دنبال این عدد نباشید.

    رزولوشن چاپ:
    رزولوشن واقعی یک پرینتر، آنقدرها که شرکت های تولیدی بر روی آن تاکید دارند، مهم نیست. زیرا شما در بهترین حالت، به کیفیتی بیشتر از ۶۰۰ در ۶۰۰ نقطه در اینچ (dpi) نیاز نخواهید داشت. عباراتی همچون optimized یا بهینه شده و up to قبل از رزولوشن تنها تبلیغاتی بوده و شما را از اعداد واقعی دور می کند. اگر هم به دنبال تصاویر و متن های زیبا و قابل توجهی هستید، بهتر است به دنبال رزولوشن ۱۲۰۰ در ۱۲۰۰ دی پی آی باشید.

    رزولوشن اسکن:
    همانند رزولوشن چاپ، رزولوشن اسکن هم می تواند با کمی فریب و تبلیغات همراه شود. به عنوان یک سنجش صحیح به دنبال رزولوشن نوری یا optical resolution باشید. البته زیاد سخت گیر نباشید، رزولوشن ۳۰۰ نقطه در اینچ (dpi) برای اسکن کافی است. کیفیت بالاتر همیشه به معنی مدت زمان اسکن بیشتر، اسکن کندتر و اندازه فایل بزرگتر است. حواس تان به عباراتی چون interpolated و optimized و up to باشید.

    ۳- پرینترها: خصوصیاتی که باید مورد توجه قرار گیرند

    چاپ دو روی اتوماتیک:
    پرینترهایی که چاپ دو روی اتوماتیک (Automatic duplexing) دارند، صرفه جویی بسیار خوبی در کاغذ دارند. این هم خبر بسیار خوبی برای درختان و جیب ما است. اگر هم برای هزینه کمتر پرینتری ارزان تری خریده اید، بد نیست که برای لطف به جیب تان و ترحم بر درختان، کمی وقت گذاشته و به صورت دستی چاپ ها را دو رو انجام دهید.

    Page yield‫:‬
    همه کارتریج های جوهر پرینتر خصوصیتی به نام Page yield دارند که نشان دهنده تعداد صفحاتی است که یک کارتریج می تواند چاپ کند. این خصوصیت بر روی تمامی پرینترها قابل مشاهده است. اما استاندادهای صنعتی ISO‪/‬IEC باعث شده اند تقریبا اعداد ذکر شده روی اکثر کارتریج ها قابل اعتماد و نسبتا صحیح باشند.

    کارتریج های استارتر:
    برخی از پرینترهای لیزری ارزان قیمت، هنگام فروش به جای یک کارتریج با اندازه معمولی، اغلب با کارتریج های کوچکتری با نام Starter-size cartridge عرضه می شوند. با این کار قیمت تمام شده برای کارخانه و مشتری کمتر می شود. اما توجه داشته باشید که این کارتریج سریع تر از حد معمول تمام شده و هزینه خرید کارتریج زودتر از موعد را روی دست تان می گذارد.

    نکات مهم و ضروری در خرید پرینتر | پرشین سی

    آرامش محصول تفکر نیست! آرامش هنر نیندیشیدن به انبوه مسائلیست که ارزش فکر کردن ندارد...

  3. #3
    مدیر بازنشسته
    تاریخ عضویت
    2011 October
    محل سکونت
    زیر سایه ی خدا
    ارسال ها
    272
    تشکر
    424
    تشکر شده 899 بار در 324 پست
    نوشته های وبلاگ
    1

    راهنمای خرید تبلت

    در حال حاضر بیشتر تبلت ها با صفحه نمایش هایی در اندازه های 7 ، 8.9 و 10 اینچ عرضه میشن.

    هر کدوم از این اندازه ها مزایا و معایب خودشون رو دارن. به عنوان مثال بعضی از تبلت های 7 اینچی محلی برای نصب سیم کارت تلفن همراه دارن و با پشتیبانی از شبکه های مخابراتی می تونن به عنوان تلفن همراه هم استفاده بشن. البته با توجه به اندازه و وزن، استفاده از اونها به عنوان تلفن همراه مناسب به نظر نمی رسه و فلسفه وجودی جای سیم کارت هم بیشتر برای اینه که سیم کارتی رو داخل تبلت بذارید و از اینترنت اون سیم کارت استفاده کنید. چرا که به عنوان مثال وزن یک تبلت 7 اینچی در مقایسه با یک گوشی تلفن همراه با صفحه نمایش 4 اینچ، حدود 3 برابره که تحمل چنین وزنی به عنوان گوشی موبایل کار راحتی نیست.
    البته اگر با موضوع وزن کنار بیاید، میشه برای صحبت کردن با این تبلت ها از هندزفری های بی سیم بلوتوثی استفاده کرد.
    یه نکته مهم که باید توجه داشته باشید اینه که بعضی از مدل های با صفحه نمایش بزرگتر هم قابلیت نصب سیم کارت دارن. اما اینجا هم نصب سیم کارت به معنی امکان استفاده به عنوان تلفن همراه نیست. چرا که برای اینکه تبلت بتونه تماس تلفنی هم برقرار کنه، باید علاوه بر امکان نصب سیم کارت ، از شبکه های مخابراتی هم پشتیبانی کنه که در حال حاضر بیشتر تبلت های کوچک 7 اینچی این امکان رو دارن. بد نیست بدونید در بازار کامپیوتر به تبلت هایی که امکان نصب سیم کارت دارن، اصطلاحاً 3G میگن. همینطور که می دونید 3G نسل سوم شبکه های مخابراتیه و از این جهت به این تبلت ها 3G میگن که امکان استفاده از این شبکه رو دارن و کاربر میتونه به شرط وجود زیرساخت مخابراتی، از اینترنت پرسرعت نسل سوم یا همون 3G در همه جا استفاده کنه.
    ممکنه این سوال برای شما پیش بیاد که اگر این تبلت ها نمی تونن به عنوان تلفن همراه استفاده بشن، پس نصب سیم کارت بر روی اونها چه فایده ای داره؟
    همونطوری که گفتیم، نصب سیم کارت به معنی پشتیبانی این تبلت ها از نسل سوم شبکه های مخابراتیه که یکی از کاربرد های این شبکه، دسترسی به اینترنت پرسرعت از طریق سیم کارت تلفن همراهه. یعنی افراد می تونن با سیم کارتی که روی تبلت قرار میدن، به اینترنت متصل باشن. البته برای اتصال تبلت ها به اینترنت راههای دیگه ای هم هست . مثل اتصال به مودم ADSL خونه، از طریق تکنولوژی بی سیم وای فای، که در برنامه های بعد در این باره صحبت میکنیم
    صفحه نمایش تبلت ها بر روی وزن اونها هم تاثیر می ذاره و وزن یک تبلت رو از حدود 400 گرم تا 650 گرم می رسونه.
    دقت داشته باشید که وزن یک تبلت رو نباید با یک نوت بوک مقایسه کنید. چون بر خلاف نوت بوک ها که برای استفاده روی جایی قرار می گیرن، تبلت ها بیشتر اوقات برای استفاده در دست شما هستن و اگر وزن اونها خیلی زیاد باشه حتما زود شما رو خسته می کنن. اینکه اندازه صفحه نمایش تبلت چه اندازه ای باید باشه به نوع کاربری دستگاه، توسط شما ارتباط داره. شاید برای کار با اینترنت و دیدن فیلم، صفحه نمایش بزرگتر مناسب باشه و کسانی که وزن کم و کوچیک بودن دستگاه براشون اهمیت بیشتری داره، بهتره از مدل های 7 اینچی استفاده کنن.
    شاید سازنده های تبلت های 8.9 اینچی هم با همین مشکل انتخاب بین 7 و 10 روبرو شده بودن و با ساختن یه تبلت در این اندازه خواستن این مشکل رو حل کنن.
    در این رابطه این رو هم باید بگیم که اندازه صفحه نمایش بر مدت زمان کارکرد باتری تاثیر زیادی داره به طوری که میشه با تبلت های 7 اینچی تقریبا دو برابر تبلت های 10 اینچی بدون نیاز به شارژ کار کرد. خوبه بدونید زمان کارکرد باتری های تبلت های 7 اینچی در زمان پخش ویدئو حدود 7 ساعته که البته این زمان در صورت انجام کارهای دیگه تغییر می کنه.
    یکی دیگه از مواردی که در خرید تبلت ها اهمیت داره نوع سیستم عامل اونهاست. در حال حاضر بیشتر تبلت ها با یکی از سیتم عامل های ios ، اندروید و یا ویندوز 7 ارائه میشن. اجازه بدید از ویندوز 7 شروع کنیم که شما احتمالاً تجربه کار با اون رو روی رایانه های شخصی یا نوت بوکتون دارید.
    با اینکه ویندوز 7 نسبت به ویندوز های قبلی بهتره، اما برای تبلت ها ساخته نشده و کار با اون روی تبلت ها کمی مشکله. مثلا شما برای اینکه بخواید آیکن های ویندوز و منوها رو با لمس دست انتخاب کنید، با صفحه لمسی خیلی راحت نمیشه این کار رو انجام داد. ضمن اینکه تبلت هایی که سیستم عاملشون ویندوز سِوِنه، باید سخت افزار قوی تری داشته باشن. این سخت افزار قوی تر باعث می شه که دستگاه گرمای بیشتری تولید کنه و مصرف باتری هم بیشتر بشه، همینطور وزن اونها هم افزایش پیدا می کنه و از حدود 750 گرم بالاتر میره و تا یک کیلوگرم هم میرسه.
    با این حساب کسانی که زمان کارکرد باتری و وزن دستگاه براشون مهمه لااقل در حال حاضر به سراغ تبلت های ویندوزی نرن.
    پیشنهاد ما اینه که فقط زمانی یه تبلت ویندوزی تهیه کنید که نرم افزاری داشته باشید که اون نرم افزار فقط روی ویندوز نصب بشه و اون نرم افزار یا مشابهش برای سیستم عامل های دیگه تبلت ارائه نشده باشه. در این صورت فقط تبلت ویندوزی برای شما مناسبه. البته شرکت سازنده ویندوز قصد داره تا نسخه نهایی سیستم عامل بعدی خودش، یعنی ویندوز 8 رو طوری ارائه کنه که برای تبلت ها هم مناسب باشه.
    سیستم عامل بعدی که بر روی تبلت ها وجود داره سیستم عامل ios هست که این سیستم عامل فقط بر روی دستگاههای شرکت Apple نصب میشه.
    از اونجایی که این شرکت سیستم عامل و سخت افزار رو انحصاراً برای محصولات خودش طراحی می کنه، سیستم عامل و سخت افزار این تبلت ها کاملا با هم هماهنگن و در زمان کار با اونها سرعت خوبی رو می تونید تجربه کنید. توجه کنید که شرکت اپل و سیستم عامل ios برای کار با دستگاهشون قوانین و محدودیت های خاصی دارن و ترجیح میدن کاربرانشون فقط از طریقی که اونها تعیین می کنن بتونن کارهاشون رو انجام بدن. مثلاً فقط از طریق یک پورت امکان ارتباط با تبلت های این شرکت وجود داره و هیچ محلی برای کارت های حافظه نیست. همینطور برای خرید نرم افزار حتماً باید به فروشگاه آنلاین این شرکت مراجعه کنید و برای رد و بدل کردن فایلها بین تبلت و کامپیوتر، حتما باید از نرم افزاری که این شرکت داده استفاده کنید. نرم افزار های خریداری شده هم فقط روی یک دستگاه قابل نصب هستند.
    به غیر از این محدودیتهای نرم افزاری، محدودیتهای سخت افزاری هم وجود داره. همونطور که اشاره کردیم، به خاطر نبود اسلات کارت حافظه، هیچ راهی برای افزایش ظرفیت وجود نداره و چاره ای ندارید جز اینکه با همون فضای اولیه کنار بیاید.
    اگرچه بعضی از طرفدارای این محصولات، اینجور محدودیتها رو خواسته یا ناخواسته، عاملی در جهت افزایش امنیت می دونن، اما این امنیت خیلی راحت تر از این هم می تونست وجود داشته باشه. کما اینکه در مورد محصولات بقیه شرکتها وجود داره.
    البته بعضی افراد با استفاده از روشهای غیر قانونی، اقدام به رفع این محدودیت ها میکنن که اصطلاحا به این کار jailbreak میگن.
    اما اگه از اون دسته افرادی هستید که قصد دارن صبر کنن تا ویندوز 8 بیاد و یک تبلت ویندوزی بگیرن، باید توجه داشته باشید که مایکروسافت هم در نظر داره بعضی از محدودیت هایی که سیستم عامل ios در نصب نرم افزار داره رو برای ویندوز 8 هم اعمال کنه. پس انتظار نداشته باشید کار کردن با ویندوز 8 روی تبلتها، به راحتی کار کردن با ویندوز، روی کامپیوترهای شخصی باشه.
    سیستم عاملی دیگه ای که روی تبلت ها نصب شده، اندرویده. این سیستم عامل یک سیستم عامل منبع باز یا Open Source هست و این منبع باز بودن به این معنیه که هر شرکتی می تونه کد های این سیستم رو متناسب با سخت افزار خودش تغییر بده و بهینه کنه.
    اندروید در ابتدا برای تلفن های همراه ارائه شده بود و بعد از اومدن تبلت ها بر روی اونها هم نصب شد. این موضوع باعث شد تا وقتی کاربرا می خواستن بعضی کارها رو انجام بدن، با کُندی مواجه بشن. البته در نسخه های بعدی اندروید، یعنی نسخه 3 یا همون شانه عسل و از همه بهتر در نسخه 4 یا بستنی حصیری ، این مشکلات تا حدود زیادی حل شد و این سیستم عامل به شدت با تبلت ها هماهنگ شد.
    بر خلاف ios، اندروید برای نصب نرم افزار بر روی دستگاههای که این سیستم عامل رو دارن محدودیتی نداره.
    یعنی نیازی نیست حتماً نرم افزار های خودتون رو از فروشگاههای آن لاین تهیه کنید. برای نصب نرم افزار هم محدودیتی در تعداد نصب بر روی تبلت های مختلف ندارید. یعنی شما می تونید نرم افزارها رو بعد از دانلود یا خرید، به راحتی روی هر تبلت اندرویدیی نصب کنید. همچنین تبلت های اندرویدی حساسیتی در پورتهای ورودی و خروجی ندارن و روی بعضی از این تبلت ها حتی پورت های micro USB هم دیده میشه. این در حالیه که تبلت های دارای سیستم عامل ios، به جز یک پورت 25 پین خاص خودشون، هیچ جای دیگه ای برای انتقال اطلاعات ندارن.
    نکته مهم بعدی، ظرفیت حافظه تبلت هاست . روی بیشتر تبلت ها هارد وجود نداره و از حافظه های SSD به جای هارد دیسک ها استفاده می کنن .
    SSD ها از هارد دیسکهای معمولی گرونتر و سریعترن و به خاطر نداشتن قطعات متحرک مکانیکی ، خرابیشون هم کمتره . به دلیل هزینه بالای این تجهیزات، ظرفیت ذخیره سازی تبلت ها در مقایسه با کامپیوتر و نوت بوک کمتر و از 16GB تا 64GB در نوسانه. نکته قابل ذکر اینه که بعضی از تبلت ها اسلات قرار گیری کارت های حافظه مثل SD یا Micro SD رو دارن و اگر احیاناً حافظه داخلی اونها برای شما کم باشه می تونید با استفاده از این کارت ها حافظه دستگاهتون رو افزایش بدید. اما در مورد تبلت هایی که جای نصب کارت های حافظه رو ندارن، بهتره در همون ابتدای خرید حافظه ای رو انتخاب کنید که برای شما کافی باشه.


  4. #4
    مدیر بازنشسته
    تاریخ عضویت
    2011 October
    محل سکونت
    زیر سایه ی خدا
    ارسال ها
    272
    تشکر
    424
    تشکر شده 899 بار در 324 پست
    نوشته های وبلاگ
    1

    راهنمای خرید اسکنر

    اين روزها خیلی از افراد از دوربین های عكاسي دیجیتال استفاده می کنند. اما هنوز عکس های زیادیدر آلبوم هاي عكس وجود دارهكه با دوربين هاي آنالوگ گرفته شده.
    نگراني اي كه در مورد اين عكس ها وجود داره اينه كه با گذشت زمان کیفیت خودشون رو از دست بدنیا اینکه طی اتفاقات پیش بینی نشده ای مثل گم شدن یا سرقت، از بین برن . یک راه مناسب برای حفظ این عکس ها، تهیه نسخه دیجیتالی اونهاست.
    در ادارات، سازمانها و بانک ها اسناد زیادی از مراجعه کنندگان و مشتریان به شکل کاغذی نگهداری میشه. نگهداری اسناد به صورت کاغذی نیاز به فضاهای بزرگ و زيادي داره. اين محل ها بايد شرايط و ايمني ويژه اي داشته باشن كه ایجاد و نگهداري از این فضاها هزینه بالایی داره. در مقابل، نگهداری اسناد دیجیتالی به جای اسناد کاغذی،راهكار جايگزينِ مفید و کاربردی ايه که هم موجب صرفه جویی در هزینه های نگهداری اين اسناد میشه و هم سرعت دسترسی به اونها رو بالا می بره.
    تهيه نسخه ديجيتالي از اسناد و عكس ها فوايد زيادي رو هم به همراه داره. مثلاً ميشه از فايل هاي تهيه شده به تعداد زياد کپی تهيه كرد و به افراد مختلف داد. همينطور اگر سالها از تهيه اين فايل ها بگذره، باز هم كيفيت نسخه اصلي تغييري نمي كنه. همچنین اگر شما عكس قديمي اي داشته باشيد كه آسيب ديده باشه و يا كيفيتش رو از دست داده باشه مي تونيد فايل اسكن شده اون رو تعمير كنيد و دوباره چاپ بگيريد. حتي مي تونيد يك عكس سياه و سفيد قديمي رو رنگي كنيد. ضمن اينكه نگهداري اين فايل ها ساده تره و هزينه كمتري داره.
    اسكنر ها دستگاههايی هستند كه با تهيه نسخه دیجیتالی از عکس ها و اسناد فوايدي كه گفته شد رو در اختيار شما قرار می دن.
    جالبه بدونید که دستگاههایي مثل بارکد خوان و دستگاههای ثبت اثر انگشت هم نوعی اسکنر هستند.همينطورازاسکنرهاي پيشرفته تر در پزشکی هم استفاده می شه و برای مواردی مثل پیدا کردن گرفتگی عروق، سنجش بینایی و تنبلی چشم کاربرد دارن. اسکنر های مادون قرمز هم که جایگزین دستگاههای رادیولوژی شدن
    اسکنر ها بر اساس کاربرد به چند نوع تقسیم می شن که يكي از اين گروهها اسكنر هاي مسطح یا Flatbed هستند.
    در اسکنرهای مسطح یا تخت که به اونها Flatbed یا Flat هم میگن، کاغذ روی یه صفحه صاف شیشه ای قرار میگیره و هد اسکنر، با حرکت زیر این سطح، نوری رو به سند می تابونه و با استفاده از نور انعکاس یافته، تصویر دیجیتالی رو میسازه. سرعت اسکن در این نوع اسکنرها به کیفیت انتخابی برای اسکن بستگی داره. اما به هر حال لزوم یکبار رفت و برگشت کامل هد برای اسکن هر سند در اين اسكنرها باعث شده كه سرعت اونها پايين باشه و براي اسكن تعداد زيادي سند مناسب نباشن.
    خوب، حالا ببینیم یه اسکنر مسطح، چه قابلیتها و امکاناتی مي تونه داشته باشه.
    از اسكنر هاي مسطح براي اسكن عكس ها و اسناد، با كيفيت بالا استفاده ميشه. كساني كه قصد دارن عكس هاي خودشون رو به صورت ديجتالي دربيارن فقط بايد از اين نوع اسكنر استفاده كنن. همينطور بعضي از مدل هاي اسكنر هاي مسطح قابليت اسكن اسلايد و نگاتيو هاي عكاسي رو دارن. از قابليتهاي ديگه اين اسكنر ها امكان اسكن از اجسامه
    اينكار مثل اينه كه شما يك جسم رو روي قسمت مسطح اسكنر قرار بديد و از زاويه اي بالا از اون يك عكس تهيه كنيد. اسكن صفحاتی از مجلات و كتاب ها و يا اسنادي مثل شناسنامه، هم از موارد ديگه استفاده از اين اسكنر هاست.
    قيمت اسكنر هاي تخت از حدود 50 هزار تومان شروع ميشه و در مدل هاي پيشرفته به چند صد هزار تومن ميرسه. زماني كه شما قصد داريد يك اسكنر مسطح تهيه كنيد، با بعضي پارامترها و اصطلاحات فني مواجه ميشيد كه در قيمت و كيفيت اونها تاثير داره.
    يكي از مهمترين مشخصات فني در اسكنر ها مربوط به تكنولوژي اسكنر ميشه. در بعضي اسكنر هاي مسطح از تكنولوژي CIS استفاده ميشه و در بعضي ها از تكنولوژي CCD. اجازه بديد كه ببينيم اين دو تكنولوژي چه تفاوت هايي با هم دارن.
    اين دو اصطلاح به روش استفاده شده در اسكنر براي ذخيره انعكاس نور تابيده شده به شيئي كه روي سطح شيشه اي قرار گرفته،گفته ميشه. در تكنولوژي CCD،انعكاس نور به وسيله يك يا چند آينه بر روي حسگرCCD قرار ميگيره. اما در تکنولوژیCIS، خود حسگر در زير سطح شيشه اي قرار ميگيره و با استفاده از تراشه هايي، از انعكاس نور تابيده شده تصوير ديجيتالي تهيه مي كنه. در واقع دیگه آینه ای در کار نیست.به طور كلي اسكنر هايي كه از تكنولوژي CCD استفاده مي كنند خروجي با كيفيت بالاتر و با رنگ هاي طبيعي تري توليد مي كنن. اين اسكنرها قيمت بالاتري نسبت به مدل هاي CIS دارن. در عوض اسكنر هاي ‍CIS ضخامت كمتري دارن. از طريق پورت USB برق خودشون رو تامين مي كنن و نياز به كابل برق جداگانه ندارن و البته قيمت اونها هم نسبت به اسكنر هايCCD كمتره.
    يكي ديگه از مواردي كه در بررسي اسكنر بايد لحاظ بشه Resolution يا قدرت تفكيك پذيري اسكنره ، هر چی قدرت تفيكيك پذيري اسکنر بیشتر باشه، میتونه تصاویر رو با کیفیت بالاتری اسکن کنه.
    براي كارهاي گرافيكي،يك اسكنر با قدرت تفکیک پذیری 2400 یا 4800dpi كفايت مي كنه و نيازي به هزينه بالاتر براي اين مورد نيست. اما برای کارهای عادی، مثل اسکن یه صفحه از مجله یا شناسنامه، رزولوشنهای پایینتر هم کافیه. هميشه در بيان Resolution يك اسكنر،عدد اولي كه گفته ميشه بيان كننده رزولوشن واقعي اسكنره و عدد دوم در قدرت تفكيك پذيري تصوير نقشي نداره. مثلاً اگر براي يك اسكنر قدرت تفكيك پذيري به صورت 9600*4800 بيان بشه، عدد اول تفكيك پذيري واقعي رو نشون ميده و عدد دوم بيان كننده دقت حركت موتور هد اسكنره . در واقع هر چی عدد دوم کوچیکتر باشه، یعنی حرکت هد اسکنر ظریفتر و دقیقتره.
    يكي ديگه از موارد مهم در كيفيت تصاوير اسكن شده عمق رنگ يا Bit Rateاسكنره. هر چی عمق رنگ اسكنر بيشتر باشه، رنگ هاي عكس اسکن شده طبيعي تر به نظر مي رسن.
    مثلاً وقتي گفته ميشه كه يك اسكنر مي تونه عكس ها رو با عمق رنگ96bitاسكن كنه، معنيش اينه كه در اسكن به هر کدوم از رنگهای اصلي قرمز، سبز و آبی32bit اختصاص داده ميشه. اين موضوع باعث ميشه كه تنوع زيادي از رنگ ها توسط اسكنر پوشش داده بشن. البته براي بیشتر کارهای معمول ، عمق رنگ 48bit كفايت مي كنه. فقط در مواردي كه نياز به ذخيره جزئيات بيشتري از عكس داريم و يا قصد داريم تا تصوير اسكن شده رو ويرايش و در ابعاد بزرگ چاپ كنيم باید به سراغ عمق رنگ هاي بالاتر بريم. آيتم بعدي كه در انتخاب اسكنر هاي مسطح باید بهش دقت کنید ، سرعت اسكن و همينطور زمان شروع اولين اسكنه. يعني زمانيكه طول مي كشه تا اسكنر، اولين اسكن خودش رو شروع كنه. همونطور كه مي دونيد خيلي از تجهيزات ديجيتال براي اينكه آماده به كار بشن به زمان كوتاهي نياز دارن.
    البته اين زمان خيلي طولاني نيست و اسكنر ها مثل تيم هاي ورزشي نيستند كه براي آماده شدن نياز به ارودوهاي چند روزه داشته باشن. در بيشتر اسكنر ها كمتر از 10 ثانيه طول ميكشه تا اسكنر آماده به كار بشه.
    قبلاً هم اشاره كرديم كه سرعت اسكنرهاي مسطح به دليل جابجا شدن هد پايينه. همينطور بايد بدونيد كه سرعت اسكن ارتباط معكوسي بارزولوشن و عمق رنگ داره . هر چقدر اين دو پارامتر بالاتر بره زمان بيشتري براي اسكن لازمه.مثلاً اسكن در رزولوشن150dpiسرعت اسكن 12سانتي متر بر ثانيه است. در حاليكه اگر رزولوشن رو تا 1200dpi بالا ببريم سرعت تا دو و نيم سانتي متر در ثانيه كم ميشه.
    يكي ديگه از امكانات اسكنر هاي تخت،امكان اسكن اسلايد ها و نگاتيو هاي قديمي و تحويل عكس اون نگاتيو يا اسلايد به عنوان خروجيه. البته در بيشتر موارد اسكنر ها فقط نگاتيو هاي 35 ميلي متري رو اسكن مي كنن، ولي بعضي اسكنر ها امكانات بيشتري براي اسكن ساير نگاتيو ها هم دارن.
    این گزینه برای عکاسها و هنرمندهای علاقه مند به رنگهای اصیل نگاتیو بیشتر به درد میخوره ، اونهایی هم که نگاتیو عکسهاشون رو خیلی تمیز نگهداری کرده اند هم میتونند اسکن نگاتیو انجام بدند ، و از اونجاییکه نگاتیو عملا نسخه ی اصلای عکس هست
    ، اسکن نگاتیو رنگها و تصویر بهتری رو بهتون خواهد داد ، این نکته رو هم بگیم که "آتلیه هایعکاسی " با دستگاههای حرفه ای نگاتیو رو اسکن میکنند که کیفیت خوبی داره و اسکن 36 تا فریم نباید بیشتر از 6//7 هزار تومان باشه
    با توجه به اينكه دنیاي سه بعدي تقريباً بيشتر تجهيزات الكترونيكي رو تحت تاثير قرار داده، در دنياي اسكنر هم تاثيراتي داشته. امكان اسكن يك جسم سه بعدي از ديگر امكانات اسكنر هاي جديده. البته نتيجه اين اسكن سه بعدي، يه عكس سه بعدي نيست و خروجي كار شبيه اينه كه از يك جسم از بالا عكس بگيريد.
    قابليت هايي مثل برداشتن قرمزي چشم و يا خراش هاي روي عكس و تشخيص حروف متن از ديگر موارد مهم در خريد اسكنر هاست كه اين موارد بيشتر به نرم افزار هاي ارائه شده به همراه اسكنر مربوط ميشه.البته بهتره كه بعد از اينكه عكس اسكن شد، با استفاده از نرم افزار هاي تخصصي ويرايش عكس، تغييرات مورد نظر و ويرايش ها بر روي عكس ها اعمال بشه، تا اینکه این کارها رو به شکل خودکار، به نرم افزارهای اسکنر واگذار کنیم.
    آخرين موردي كه در تهيه اسكنر هاي تخت بايد مد نظر قرار بگيره رابط بين اسكنر و رايانه شماست. در حال حاضر بيشتر اسكنر ها با پورتUSB 2.0 ارائه ميشن. اماافرادي كه با فايل هاي بزرگ سر و كار دارنو يا با رزولوشن هاي بالا كار مي كنن تهيه اسكنرهايي با پورتهايUSB 3.0 يا Firewire در انتقال سريع فايل ها كمك زيادي به اونها مي كنه.


 

 

کاربران برچسب خورده در این موضوع

علاقه مندی ها (Bookmarks)

علاقه مندی ها (Bookmarks)

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Persian Language By Ustmb.ir
این انجمن کاملا مستقل بوده و هیچ ارتباطی با دانشگاه علوم و فنون مازندران و مسئولان آن ندارد..این انجمن و تمامی محتوای تولید شده در آن توسط دانشجویان فعلی و فارغ التحصیل ادوار گذشته این دانشگاه برای استفاده دانشجویان جدید این دانشگاه و جامعه دانشگاهی کشور فراهم شده است.لطفا برای اطلاعات بیشتر در رابطه با ماهیت انجمن با مدیریت انجمن ارتباط برقرار کنید
ساعت 01:51 PM بر حسب GMT +4 می باشد.