ساختمان‌ها عضوی جدایی‌ناپذیر از زندگی انسان شده‌اند و در هر شهری که زندگی کنیم، ناگزیر با این غول‌های سنگی روبه‌رو خواهیم شد. علاوه‌بر خانه‌ای که در آن زندگی می‌کنیم، محیط‌های کاری، کتابخانه‌ها، ایستگاه‌های مترو، مراکز خرید و… همگی سازه‌هایی هستند که توسط مهندسان عمران طراحی و ساخته شده‌اند.در این مقاله که به کمک سایت کاریابی کارلیب نوشته شده است به دنبال این موضوع هستیم که چگونه استخدام مهندس عمران شویم .عمران در واقع هنر ساخت‌وساز تمدن است. بنابراین اگر طرفدار خلاقیت و خلق کردن هستید، مهندس عمران، شغلی ایده‌‌آل برای‌تان خواهد بود.
همچنین با توجه به بازار رقابتی این روزها، ممکن است به نظر برسد که پیدا کردن شغلی مناسب به‌عنوان مهندس عمران و یا حتی مهندس معمار بسیار دشوار باشد، اما اگر اصول استخدام را بدانید خواهید توانست موقعیت شغلی دلخواه‌تان را به دست بیاورید. در ادامه راهنمایی کامل استخدام به ‌عنوان مهندس عمران را ارائه خواهیم داد.
مهندسی عمران کیست؟

پیش از اینکه به توضیحات بیشتری دربارۀ شغل مهندسی عمران و راهکارهای مفید برای پیدا کردن بهترین شغل در این حیطه بپردازیم، بهتر است توضیح کوتاهی درباره رشتۀ مهندسی عمران ارائه کنیم. اگر برای‌تان سؤال پیش آمده است که به چه کسی مهندس عمران گفته می‌شود، پاسخ کوتاه این است که مهندس عمران کسی است که از دانش خود برای بهبود زیرساخت‌ها و تأسیسات مشترکی که نیازهای اساسی بشر را برآورده می‌نمایند، استفاده می‌کند.یک مهندس عمران در ساخت‌وساز عمومی مانند جاده‌ها، پل‌ها، سدها، تونل‌ها، ساختمان‌ها، فرودگاه‌ها، سیستم‌های آب و فاضلاب و سایر پروژه‌های بزرگ زیرساختی وظیفۀ طراحی و نظارت را بر‌عهده دارد.
زمانی که درباره ساخت‌وساز مهندسی صحبت می‌شود، ساختمان‌ها و پل‌ها اغلب اولین سازه‌هایی هستند که به ذهن خطور می‌کنند، زیرا آشکارترین خلاقیت‌های مهندسی هستند.
اما مهندسین عمران مسئولیت ساخت سازه‌های مهندسی کمتر برجسته را نیز بر‌عهده دارند. هر بار که یک شیر آب را باز می‌کنیم، بدون این که فکر کنیم در حال استفاده از نتیجۀ کاری یک مهندس عمران هستیم زیرا در بسیاری از موارد مهندسان با طراحی سیستم‌های تخصصی، آب را از منابع کوهستانی که گاهی صدها کیلومتر با ما فاصله دارند، به شهر می‌آورند. شما می توانید علاوه بر حفظ مهارت های شخصی به عنوان منهدس عمران از سایر مقالات KARLIB استفاده کنید تا باعث پیشرفت کاری شما شود .
شرح وظایف مهندس عمران

یکی از دانش‌های ضروری برای کاریابی در زمینه مهندسی عمران این است که بدانیم دقیقاً چه وظایفی در حیطۀ این جایگاه شغلی قرار داشته و کارفرمایان از مهندسان عمران چه انتظاراتی دارند. در ادامه برخی از مهم‌ترین وظایف یک متخصص عمران را ذکر خواهیم کرد.
  • برنامه‌ریزی‌های بلندمدت، گزارش‌های میدانی، نقشه‌ها و داده‌های دیگر را برای برنامه‌ریزی و طراحی پروژه‌ها تجزیه‌وتحلیل می‌کند.
  • هزینه‌های ساخت‌وساز، مقررات دولتی، خطرات احتمالی زیست‌محیطی و سایر عوامل را در طی مراحل برنامه‌ریزی و تحلیل ریسک یک پروژه در نظر می‌گیرد.
  • تأیید و ارسال برنامه‌های مجوز به سازمان‌های محلی، استانی و کشوری و همچنین تأیید پروژه‌هایی که مطابق مقررات مختلف هستند را انجام می‌دهد.
  • بر نتایج آزمایش خاک برای تعیین کفایت و استحکام پایه‌ها نظارت دارد.
  • نتایج آزمایشات روی مصالح ساختمانی مانند بتن، چوب، آسفالت یا فولاد را با هدف استفاده در پروژه‌های خاص تجزیه‌وتحلیل می‌کند.
  • برای تعیین امکان‌سنجی اقتصادی پروژه، برآورد هزینه را برای مواد، تجهیزات یا نیروی کار انجام می‌دهد.
  • برای برنامه‌ریزی و طراحی سیستم‌های حمل‌ونقل، سیستم‌های هیدرولیک و سازه‌ها مطابق با استانداردهای صنعت و دولت از نرم‌افزارهای طراحی استفاده می‌کند.
  • بر انجام عملیات ساختمانی، طرح‌بندی سایت، نقاط مرجع و ارتفاعات برای راهنمایی ساخت‌وساز نظارت می‌کند.
  • مدیریت تعمیر، نگهداری و جایگزینی زیرساخت‌های عمومی و خصوصی را بر‌عهده دارد.
  • مقاله کامل چگونه وارد بازار مهندسی عمران شوم را مطالعه فرماید .

مهارت و توانمندی های مورد نیاز مهندسی عمران

  • مهارت عالی در فناوری اطلاعات، ریاضیات و علم مهندسی – زیرا در غیر این صورت کارفرما نمی تواند مسئولیت ساخت یک ساختمان چندین طبقه، یک پل که روزانه هزاران خودرو از روی آن تردد می کنند یا ساخت یک تونل را به او بسپارد
  • توانایی شرح درست و واضح ایده ها و طرح ها – به منظور توان انتقال مفاهیم پیچیده مهندسی به کارگران برای انجام کار یا به کارفرما و یا سرمایه گذار برای حمایت مالی و لجستیکی از پروژه
  • توانایی تحلیل داده های زیاد، ارزیابی راه حل ها و انجام تصمیم گیری درست - به عنوان مثال اگر به تونل نیایش، پل طبقاتی صدر یا بزرگراه امام علی (ع) در تهران سری زده باشید متوجه شده اید که مهندسین و مدیران این پروژه ها برای انجام موفق آنها از چه پیچیدگی هایی عبور کرده اند و یا اینکه با چه مسایلی در جریان پروژه روبرو بوده اند. وجود موانع مختلف از ساختمان های موجود در مسیر گرفته تا لوله های آب و گاز و فاضلاب و ماشین هایی که در حال حرکت از اطراف محل پروژه می باشند. مطمئنا بدون تحلیل دقیق داده ها و ارزیابی راه حل ها و تصمیم گیری درست اجرای این پروژه ها با موفقیت همراه نخواهد بود.
  • مهارت مدیریت پروژه – زیرا در بسیاری از پروژه های عمرانی مدیران پروژه از بین مهندسین عمران انتخاب می شوند
  • توانایی انجام پروژه ها در چارچوب بودجه و زمان تعیین شده ( در صورت داشتن مسئولیت پروژه)
  • مهارت کار تیمی و مخصوصا همکاری با اشخاصی که به عنوان کارگر شاید از نظر فرهنگی و اعتقادی با شما تفاوت داشته باشند
  • دانش کامل نسبت به قوانین و مقررات مرتبط – مخصوصا قوانین ایمنی و استاندارد به منظور
  • مهارت نوشتاری – برای تهیه گزارش

مهارت های مربوط به نرم افزارهای تخصصی مهندسی عمران

امروزه نرم افزارهای رایانه ای یکی از مهم ترین ابزارهای کمکی مهندس عمران است که یاری گر او در رسیدن به اهدافش می باشد. اگر به بررسی اجمالی آگهی های استخدامی مهندس عمران بپردازید، متوجه خواهید شد اکثر کارفرماها، شرکت ها و سازمان ها یکی از شرایط جذب مهندس عمران را تسلط بر نرم افزارهای مربوط به حوزه مهندسی عمران قرار داده اند.بنابراین اگر می خواهید در شغل مهندسی عمران موفق باشید، به راحتی و سریعا بتوانید شغل مناسب و پردرآمدی را در حوزه تخصصی خود یعنی مهندسی عمران پیدا کنید و یا اگر شاغل در این حوزه هستید و می خواهید پله های ترقی را سریعتر طی کنید، مطمئن باشید یادگیری نرم افزارهای تخصصی مهندسی عمران یکی از راه های اصلی و مطمئن برای شماست.

موضوعات مشابه: