تعداد کمی از ما با یک مجموعه کامل از دندان ها، زندگی را سپری خواهیم کرد. حداکثر تا 50 سالگی، مواردی از جمله ضربه، پوسیدگی و بیماری های لثه، به احتمال خیلی زیاد برخی از دندان های شما را غیر قابل استفاده کرده اند و نیاز به جایگزینی دارند. بهترین راه حل چیست؟ به نظر ایمپلنت بهترین گزینه باشد، اما! آیا دائمی است؟
از دست دادن یک دندان ممکن است باعث شود افراد بیش از قبل به لبخند زدن یا حرف زدن خود دقت کنند. علاوه بر این، بی نظمی های گاز گرفتن ناشی از از دست دادن دندان می تواند بر روی عادات غذایی تأثیر منفی بگذارد و منجر به مشکلات ثانویه سلامتی مانند سوء تغذیه شود.

ایمپلنت دندان چیست؟
امروزه، تعداد بیشتری از افراد در حال کاشت دندان برای جایگزینی دندان های از دست رفته خود هستند. یک راه حل طولانی مدت برای دندانهای از دست رفته شما وجود دارد. ایمپلنت های دندانی، که از دندان های طبیعی نیز با دوام تر هستند.
ایمپلنت دندان یک دندان مصنوعی است که مستقیماً از طریق ریشه تیتانیوم به فک متصل می شود و در نتیجه دندان جایگزینی کاشته شده و ظاهری کاملا طبیعی داشته احساس و عملکرد آن نیز قابل قبول است.
آیا ایمپلنت می تواند مادام العمر باشد؟
ایمپلنت های دندانی بر خلاف پل های ثابت یا پروتزهای دندانی بر روی دندان های سالم اطراف تأثیر نمی گذارد و منجر به زوال استخوان در فک نمی شود. در صورت مراقبت صحیح، ایمپلنت های دندانی می توانند مادام العمر باقی بمانند. دقت کنید که مراقبت ها را باید جدی بگیرید.
از مراقبت های دهان و دندان قبل و بعد از ایمپلنت دندان می توانیم مطالب زیر را در نظر داشته باشیم. اصلا نگران نباشید نکات زیر کاملا علمی و توسط سایت معتبر کلینیک دکتر سریتا منتشر شده است.
مراقبت های قبل و بعد از ایمپلنت
کاشت دندان یک راه حل مؤثر برای پر کردن جای خالی دندان‌های از دست رفته است. شما می‌توانید با رعایت نکات و دستورات پزشک و انجام مراقبت‌های لازم، از این دندان یک عمر با خیال راحت استفاده کنید. برای آشنایی با مراقبت های پس از ایمپلنت دندان حتما ما را تا انتهای این مطلب همراهی کنید. فراموش نکنید که علاوه بر مراقبت‌های پس از کاشت، آماده‌سازی بدن برای انجام جراحی روی دندان اولین قدم در روند مراقبت های پس از ایمپلنت دندان است. پس از نصب ایمپلنت‌ها، مسواک زدن و استفاده از نخ دندان و مراجعه به پزشک به صورت منظم برای انجام معاینات دوره‌ای باعث می‌شود که عمر دندان کاشته شده بیشتر شود.

ایمپلنت‌ها گاهی به صورت یک دندان منفرد و گاهی نیز به صورت یک ردیف دندان یا مجموعه‌ای کامل از دندان‌های فک فوقانی و تحتانی کاشته می‌شوند. نکته مهم در این مورد این است که رعایت نکاتی که قبل از جراحی و بعد از آن باید رعایت شود در هر دو صورت یکسان است.

مراقبت های قبل از انجام ایمپلنت دندان
برای بالا بردن موفقیت ایمپلنت دندان و ماندگاری بیشتر آن، به موارد زیر دقت فرمایید:
در رابطه با سوالتی که دندانپزشک در رابطه با دندان های شما باید بداند، صادق باشید.
سلامت لثه ها قبل از عمل جراحی بسیار مهم است، چرا که وجود عفونت یا ناهنجاری در لثه ها، موفقیت کاشت دندان را کاهش می دهند.
در صورتی داروهای خاصی مصرف می کنید و به بیماری خاصی از جمله دیابت، قند خون، پیوند اعضا، فشار خون، سینوس ها و … مبتلا هستید، حتما با پزشک خود مشورت کنید.

مراقبت های بعد از انجام ایمپلنت دندان
بعد از این که عمل ایمپلنت دندان انجام و دندان جدید روی لثه کاشته شد، باید برای عدم ایجاد مشکل در ایمپلنت، موارد زیر رعایت شود.
تا 8 ساعت بعد از عمل جراحی نباید دهان شسته شود.
بلافاصله بعد از انجام ایمپلنت، با آن غذاهای سفت را نجوید و به آن فشار نیاورید.
تا 1 روز بعد از انجام ایمپلنت دندان، از مسواک زدن آن خودداری کنید.
از استعمال دخانیات تا حداقل 3 روز خودداری کنید.
افرادی که از ایمپلنت استفاده می‌کنند باید از کشیدن سیگار، خوردن قهوه و نوشیدن چای در سه روز اول، پرهیز کنند.
پس از جراحی می‌توانید به راحتی مایعات بنوشید ولی در مورد خوردن، باید دقت داشته باشید که بی‌حسی اثر خود را از دست داده باشد.
تا یک هفته بعد از انجام عمل، از خلال دندان و نخ دندان در دندان ایمپلنت شده استفاده نکنید.
می توانید برای تمیز کردن دهان و جلوگیری از رشد میکروب ها، از دهان شویه استفاده نمایید. بهترین محلول برای شستشوی دهان، کلرهگزیدینبوده و تعداد دفعات استفاده، روزی 3 مرتبه است.
سعی کنید تا بهبود دندان ایمپلنت شده از ماندگاری مواد قندی روی دندان ایمپلنت شده، جلوگیری کنید.
بسته گازی روی دندان را که دکتر شما بعد از عمل کاشت دندان، روی دندان قرار داده است، تا یک الا دو ساعت با کمی فشار نگه دارید.
در صورت داشتن التهاب و تورم بعد از ایمپلنت دندان، می توانید از کمپرس یخ استفاده نمایید.
از خارج کردن آب دهان با فشار بالا پس از انجام ایمپلنت جلوگیری کنید.
در تجویز دارو توسط دندانپزشک، به صورت منظم از آنها استفاده نمایید.

8 مزیت برتر ایمپلنت های دندانی
کاشت دندان یک راه حل دائمی است
یکی از نگرانی های اصلی در مورد پروتزهای مصنوعی این است که هر لحظه ممکن است از دهان شما بیفتند. با ایمپلنت های ثابت خیال شما کاملا راحت است.
ایمپلنت در حین جراحی در استخوان فک قرار می گیرد و بعد از 2-3 ماه، دهان شما کاملاً بهبود می یابد و کاشت به طور دائمی با استخوان ادغام می شود و باعث می شود در دهان بسیار پایدار باشد.
آنها همچنین بعد از 20 سال عملکرد خوبی را دارند که هنگام قرارگیری در آن ها انجام شده است و مانند دندان های طبیعی شما مستعد پوسیدگی نیستند.
خطر شل شدن و ریزش ایمپلنت های دندانی شما وجود ندارد و آسیبی به دندان های اطراف نیز وارد نمی شود.
ایمپلنت های دندانی از سایر ترمیم دندان ها قوی تر و با دوام ترند.
ایمپلنت دندان باعث بهبود توانایی خوردن و جویدن می شود.
کاشت دندان ویژگی های صورت و استخوان را بهبود می بخشد.
ظاهر ایمپلنت های دندانی مانند دندان های طبیعی شما به نظر می رسد.
هزینه کاشت دندان در طولانی مدت به صرفه و با ارزش است.

موضوعات مشابه: