ویندوز در حوزه سیستم های عامل کامپیوترهای خانگی و سرورهای کوچک اداری، پیشرو است. اما وقتی بحث اینترنت پیش می آید، لینوکس تنها گزینه مورد اعتماد است.

سرورهای میل و وب، خوشه های محاسباتی و ابرکامپیوترها متعلق به شاخه نرم افزارهای آزاد هستند. لینوکس همچنین در سیستم های embedded نیز نقش پررنگی دارد. لینوکس در دو بخش هنوز به درستی وارد عمل نشده است: کامپیوترهای خانگی و مشاغل کوچک.

بسیاری از شرکت ها و کاربران خانگی تاکنون محصولات مایکروسافت را به عنوان محصول اصلی سیستم خود می شناسند، چرا که سیستم عامل شان هم سیستم عامل ویندوز مایکروسافت است. برای شکستن این انحصار، لینوکس باید به دنبال شکافی بگردد و وارد شود. قطعا محاسبات ابری یکی از همین راه حل ها است. اما بسیاری از شرکت ها تمایل ندارند داده های خود را آنلاین و در دسترس دیگران بگذارند. بنابراین بازار محاسبات ابری تنها به صورت محلی و شخصی بازاری داغ خواهد بود.

پیش نیازها یکی از مهم ترین دلایلی که سرورهای مشاغل کوچک مایکروسافت (sbs) جذاب به نظر می رسند این است که قابلیت هایی دارند که از نیازهای مشتری بیشتر است. سرویس های مهمی چون کنترل دسترسی مرکزی، ایمیل، اشتراک فایل و پرینت و وب بخشی از این ویژگی ها است. این ویژگی ها هر چند که در سرورهای لینوکسی به صورت پراکنده وجود دارد، اما ناجی شرکت های کوچک نیست و همین باعث می شود ویژگی های زیر به یک برتری برای ویندوز و یک ضعف برای لینوکس در دراز مدت باشند:

* اکتیو دایرکتوری
* ایمیل و exchange
* سرور وب
* فایروال
* مدیریت محتوای داخلی
* ضد ویروس
* پایگاه داده
* سرویس میزکار از راه دور
* شبکه مجازی خصوصی.

اگر بخواهیم مساله مجوز و هزینه کپی رایت و فرهنگ مایکروسافتی را نادیده بگیریم، یک توزیع لینوکسی مناسب باید این قابلیت ها را به صورت یک بسته مجزا داشته باشد تا بتواند این ناحیه از مشتریان را احاطه کند. بدین ترتیب، لینوکسی نیاز است که بتواند تمام این قابلیت ها را به طور یک جا عرضه کند.

clearos این توزیع لینوکسی درست برای همین موضوع ایجاد شده است. بنیاد clear آخرین نگارش این سیستم عامل را به تازگی عرضه کرده است. در نگاه اول ممکن است به نظر برسد این سیستم عامل به تازگی به بازار آمده است. اما این بنیاد پیش از این توزیعی به نام clarkconnect را عرضه می کرد که توزیعی برای راه اندازی سریع و بی وقفه سرورهای لینوکس بود.

این سرور لینوکسی امکانات ویژه ای دارد که در زیر فهرست می شود:

1. دسترسی مرکزی (ldap)
2. کنترل کننده دامنه اصلی (samba)
3. سرویس های پرینت و فایل (samba و cups)
4. ایمیل (smpt، pop، imap، و webmail)
5. تقویم
6. سرور وب
7. فایروال و محافظت در برابر حمله
8. ضد بدافزار
9. ضد اسپم
10. پایگاه داده
11. شبکه مجازی خصوصی
12. پراکسی وب

تمام این سرویس ها از طریق یک محیط تحت وب کنترل می شود.

بدین ترتیب هر کاربر می تواند با در اختیار داشتن دسترسی مناسب از پای هر سیستمی به کنترل کل شبکه بپردازد. در مجموع، این محصول یکی از شاخص ترین محصولات دنیای لینوکس و منبع باز است که توانایی مقابله با بسته پیشنهادی مایکروسافت برای مشاغل کوچک را دارد. نصب آن ساده است و حتی کسانی که با لینوکس هم کار نکرده اند، هنگام نصب به یک حرفه ای بدل خواهند شد و نیاز خاصی به مطالعه راهنما و دستور نیست. هر چند در طول زمان می توان امیدوار بود که این محصول امکانات بیشتری نیز داشته باشد. این امکانات می تواند شامل خوشه بندی سیستم ها و یا نصب در چندین سیستم باشد.

1388-11-04-14-24-04 | 1388-09-12-09-21-13 | news