نظریات متناقضی در مورد دست‌یابی و یا عدم دست‌یابی انسان به جاودانگی وجود دارند.بسیاری بر این باورند رسیدن انسان به جاودانگی بعید است.


پرشین سی ، بر اساس گزارش دیسکاوری، گرچه میزان متوسط امید به زندگی در انسان‌ها به طور قابل توجهی افزایش یافته است، این میزان 2 و یا سه برابر نشده است.

تعدادی از دانشمندان معتقدند میزان بیشینه ثابتی برای عمر انسان وجود دارد و این رقم حدود 125 سال است.

یک نظریه مشهور به نام نظریه حد های‌فلیک (Hayflick Limit Theory) می‌گوید: سلول‌های بدن به تعداد دفعات ثابت تقسیم و تکثیر می‌شوند و این امر میزان امید به زندگی انسان را محدود می‌کند. هنگامی که عمل تکثیر سلول‌ها متوقف شود ارگان‌ها و بافت‌های بدن از فعالیت باز می‌ایستند.

از سوی دیگر، جاودانگی زیستی لزوماً غیرممکن نیست. برای مثال گونه‌ای عروس دریایی به نام توریتوپسیس نوتریکولا (Turritopsis nutricula) با معکوس کردن فرایند پیر شدنش پس از بلوغ جنسی قادر است تا ابد زنده بماند. این کشف می‌تواند امید زیادی به انسان‌ها برای رسیدن به جاودانگی بدهد.

محققان در حال پیشرفت دادن داروها و درمان‌هایی برای افزایش عمر انسان هستند، اما در این راه با موانع بسیار سختی روبرو هستند.

تعدادی معتقدند هوشیاری انسان قادر است به جاودانگی در شکل غیرفیزیکی برسد.

بسیاری از ادیان مانند مسیحیت بر این باورند انسان‌ها از ازل جاودانه خلق شده‌اند. ادیان دیگر هم مانند مذاهب بین‌النهرین معتقدند انسان‌ها فناپذیر خلق شده‌اند سپس تلاش می‌کنند به جاودانگی برسند.

آیا رسیدن به جاودانگی امکان پذیر است؟ | پرشین سی

موضوعات مشابه: