نمایش نتایج: از شماره 1 تا 1 از مجموع 1
  1. #1
    عضو تازه وارد
    تاریخ عضویت
    2020 March
    ارسال ها
    6
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 پست

    چرا لینوکس برای یک مبتدی سیستم عامل بدی است؟

    چرا لینوکس برای یک مبتدی سیستم عامل بدی است؟ {بروز شده}
    وقتشه که طرفداران سرسخت لینوکس حمله بیارن سرم و اول بگویند که بی ثوات گنو/لینوکس درسته و بعد هم شروع کنند به اینکه تو چه می فهمی فلان و بهمان (شوخی) . اما از سر شوخی که بگذریم توی این پست با اینکه خودم از گنو/لینوکس استفاده می کنم و بسیار هم ازش راضی هستم (معمولا دو بوته هستم و در کنار ویندوز دارمش بجز فوجیتسوم که کلا اوبونتوعه) می خوام کاملا تبدیل بشم به یک آدمی که هیج اطلاعاتی از کامپیوتر نداره یا داره ولی بسیار مبتدیه و بعد این سیستم عامل رو نقد کنم و بگم که چرا گنو/لینوکس تبدیل به اژدهای هفت سری شده که آدما معمولا ازش می ترسن و فکر می کنن هر کسی که از لینوکس استفاده می کنه باید حداقل کارشناسی ارشد آی تی و کامپیوتر باشه و از این ماسک سفیدا بزنه و شاخ باشه و هیچ کسی رو هم محل نده و کلا وقت نداشته باشه دستشویی بره (نمی ترکه؟) . سعی کردم خودم رو جای اونها بذارم و این دنیا رو از دید اون ها ببینم . اینکه چرا برای مثال یک وکیل دادگستری جرات نصب یک گنو/لینوکس رو نداره


    دانلود همه منابع مورد نیاز برای یادگیری یا تقویت مکالمه
    مقایسه خواص و مضرات آب انار و آب زرشک (طبق تحقیقات جدید)
    دانلود همه منابع مورد نیاز برای تلفظ، لهجه و لیسنینگ
    دانلود همه منابع و ترفندهای یادگیری و تقویت گرامر
    سوالات مهمی که باید در دهه ی 40 زندگی (40-50 سالگی) از پزشکتان بپرسید



    الف . نصب لینوکس در عین راحتی سخت است!
    شاید اگر گنو/لینوکس اوبونتو نصب کرده باشید دادتون هوا بره که این چه حرف مفتی بود که نوشتی ولی متاسفانه باید بگم نصب لینوکس در عین راحتی بسیار سخته .وقتی که یک چیزی رو بلد نیستی نهایتا با یا بخت و یا اقبال فقط next میزنی ببینی در نهایت به کجا میرسی‌ ( و چه بسا خیلی ها در نصب ویندوز ۸.۱ هم همین راه رو رفتن و با موفقیت و اشک در چشمشان جم شدگان فریاد زدن که موفق به نصب ویندوز شدم و چه شاخ غولی را شکستم! ) . ولی لینوکس از این لوس بازی ها نداره .


    گنو/لینوکس اوبونتو شاید یکی از کاربرپسند ترین لینوکس هایی باشه که امروزه وجود داره و بیشتر مبتدی ها هم به سمت این سیستم عامل میان به این دلیل که رابط گرافیکی کاملتری داره و همه چیزش راحته . اما دردسر وقتی شروع می شه که قصد داشته باشیم کمی در نصب این سیستم عامل دست ببریم و کمی پارتیشن بندیش رو تغییر بدیم . بهتره با نوع فایل سیستم ها آشنا باشیم که عملا یک مبتدی آشنا نیست و نمی دونه چطوری باید پارتیشن بندی کنه . با معماری هارد ها باید آشنایی داشته باشه و بدونه mbr یا gpt دقیقا به چه معنی هستند و چه کار می کنند . وقتی که هدفش باشه در کنار ویندوز این لینوکس رو داشته باشه و در نصب گزینه الانگساید (درکنار) ویندوز نباشه عملا باید با دو دست بر سر بکوبند و بی خیال نصبش بشه چون باید دستی و تکه تکه نصب کنه و باید بدونه هاردش gpt است یا mbr .متاسفانه در اینترنت هم در راهنماهای نصب درست توضیح داده نشده و سر اصل مطلب نرفته چون اصولا استفاده کنندگان از لینوکس حال و حوصله نوشتن داکیومنتیشن ندارن و اکثرا توسعه دهنده و این صحبت ها هستند و وقت ندارن به این دنیای آزاد کمک کنند . چون بهتره که گاهی سه خط کد بزنی تا اینکه پنج خط راهنما بنویسی.


    ب. توزیع های لینوکس یک ماز تو در توست !
    در بهترین حالت ما یک ویندوز داریم که نسخه بندی شده از مثلا اکس پی (ایکس پی) تا ۱۰ و خب همه میدونن که ویندوز ۸ نسخه بعدی ویندوز هفته و ویندوز هفت نسخه بعدی ویندوز ویستا و ویستا نسخه بعدی همون اکس پی عه . یعنی ویندوز چندین هزار توزیع نداره و سر و تهش یه چیزه . توی مک هم شما همین مساله رو می بینید . ولی لینوکس رو یه سرچ توی اینترنت بزنید متوجه میشین که هرکسی برای خودش یه دیسترو درست کرده و ریلیز کرده . درسته که دیسترو های معتبری مثل دبین و رد هت و... هستند ولی داریم از دید یک آدم مبتدی نگاه می کنیم. وقتی پرسیده میشه کدام دیسترو مناسب منه همه میگن اوبونتو بریز ولی اگر کسی دوست داشته باشه توزیع دیگه ای رو امتحان کنه عملا در بین این میزان از دیسترو ها گیج میشه و واقعا نمی دونه که کدومشون رو می تونه نصب و امتحان کنه حتی اگر بلد نیست. گرچه این روزها رد هت پولی شده و سرویس میده ولی اگر قصد استفاده کننده استفاده آزاد باشه کلا برنامه فرق خواهد کرد . همین زیاد بودن دیسترو ها باعث میشه که کسی که واقعا خبری از این دنیا نداشته باشه گیج میشه و عملا نصبش رو بیخیال میشه چون دایما میترسه نکنه اون سیستم عاملی که داره نصب می که همون سیستم عامل بده است که همه میگن ای اینو ریختی؟


    پ. برخی از سخت افزار ها کلا اسم گنو/لینوکس رو می شنون کهیر میزنن !
    برخی از شرکت های سخت افزاری که دوست ندارم اسم ببرم کلا از دنیای آزاد خوششون نمی آد و دوست دارن همیشه کلوزسورس باشن و کسی به سورس شون دسترسی نداشته باشه و همه چیزشون پولی باشه . پس براشون صرف می کنه تنها سیستم عامل هایی رو ساپورت کنند که قانون کپی رایت داره و اپن سورس نیست. ممکنه شما یک گنو/لینوکسی نصب کنین و ناگهان یک قطعه دستگاهتون پشتیبانی نکنه . گرچه بسیاری از شرکت ها امروزه لینوکس رو به رسمیت می شناسند و ذوق هم می کنن (عملا بیشتر از هشتاد درصد بازار) ولی گاها برخی شرکت ها مشکل دارن و درایور های لینوکسی ندارن و کلا ساپورت هم نمی کنن. اگر سخت افزار اینطوری دارین و مبتدی هستین عملا نصب لینوکس براتون خیلی پیچیده تر میشه . گاها راه های در رو براشون ساخته شده ولی خب خیلی خوب نیست که یک سیستم عامل به سخت افزارش هماهنگ نباشه و سخت افزار از سیستم عامل پشتیبانی نکنه.


    ت. برخی از نرم افزارهای خاص نه نسخه لینوکسی دارن و نه برخی فونت ها
    شما در لینوکس ممکنه برخی از سایت ها رو درست نبینید . نصب فونت در لینوکس کمی برای یک مبتدی سخت تر به نظر می رسه .توی ویندوز فقط کافیه روی فایل راست کلیک کنین و اینستال کنین. ولی برای نصب فونت توی لینوکس باید وارد کامند لاین بشین . برخی از نرم افزارها هم نسخه لینوکسی ندارند . از طرفی اگر قرار باشه دایما برای استفاده از آن نرم افزارها ویندوزمان را باز کنیم پس چرا اصلا لینوکس رو نصب می کنیم . این هم یکی از تجربه های نازیبایی هست که کاربران کامپیوتر را از لینوکس فراری می ده . شبیه سازهای ویندوزی مثل واین و.. هم متاسفانه درست کار نمی کنند یا به موقع آپدیت نمی شن . برنامه هایی مثل واین عملا نمی تونن این خواسته یک کاربر ویندوز رو راضی کنند.


    ث. ِبسوزد پدر آپدیت!
    آپدیت کردن لینوکس هم مانند نصبش در عین راحتی سخت است . گاهی منبع پیدا نمی شود و گاهی آپدیت درست انجام نمی شود . گاهی آدرس های ریپوزیتوری تعویض میشوند .گاهی برخی نرم افزارها کلا با آمدن آپدیت جدید سیستم عامل از کار می افتند و کاربر باید برای آپدیت آن برنامه ها هم صبر کنند و خب این هم زیبا نیست . از طرفی ریپوزیتوری برای یک کاربر مبتدی بسیار گیج کننده است . اینکه برای نصب یک سری برنامه ها از چیزی مثل اپ استور باید استفاده کنند تجربه خیلی خوبیه ولی اگر قصد نصب برنامه خارج از ریپوزیتوری داشته باشن قضیه کلا فرق خواهد کرد. خیلی برای یک آدم مبتدی که روی فایل نصبی کلیک می کنه و با چند تا نکست زدن چیزی رو نصب می کنه کامند لاین یکم ... آره ..


    ج. حل مشکل سیستم عامل از دسترس یک مبتدی خارج است.
    یک روزی در حال کار با لینوکس هستین که گراب تان می پرد و دیگر نمی توانید وارد رابط کاربری گرافیکی بشین . پس باید برین تو بش . روزی یک آپدیت درست نصب نمی شه و کلا رابط گرافیکی تون از بین می ره. یک ایراد امنیتی پیدا می کنید و دیگر نمی توانید وارد سیستم عامل بشین . همه ما میدونیم که سیستم عامل در اصل bash هست و برای هر عملیاتی رابط کاربری گرافیکی تعریف میشه . یعنی در بش همه کار میشود کرد ولی در رابط گرافیکی تنها کارهایی را می توان کرد که عملیاتش در رابط کاربری گرافیکی تعریف شده باشه. برای یک کاربر مبتدی بازشدن بش یعنی کابوس یعنی اینکه کامپیوترم خراب شده و صفحه سیاه داس بالا می آد! به نظر خودتون اگر یونیتی یک اوبونتو پریده باشه یک کاربر مبتدی می تونه راحت مشکلش رو حل کنه؟ متاسفانه خیر . و این همان کابوسی است که گیر کسانی که کار با این سیستم عامل را بلد نیبستن می افته و اونا رو می ترسونه . عملا همیشه باید دست به دامن فروم ها بشن تا مشکلات سیستمشون رو حل کنن . چون کامند ها رو هم بلد نیستن فقط اونها رو کپی می کنند و می بینن اجرا نمیشه اولش یه sudo میزنن که انجام بشه و این یعنی خود خطر! اما در نسخه ویندوزی رابط گرافیکی برای هر عملیاتی تعریف شده و هر کسی توضیحات مربوط به آن قسمت رو می تونه بخونه و می تونه با دیدن دکمه ها و امکانات چیزی که مدنظرش هست رو تعیین یا تعمیر کنه . در صورتی که بش برای یک مبتدی نمی تونه راه حل درست کردن کامپیوترش باشه .


    چ. و اون ایده ناب رو که {{ همه باید از صد درصد کامپیوترشون استفاده کنند}} همه هم میدوننش و وجود گنو/لینوکس هم برای همینه عملا توسط یک فرد مبتدی به خواب هم دیده نمیشه!
    یک کاربر مبتدی هرچیزی که در محیط گرافیکی ببینه همون رو فکر می کنه هست . و این یعنی کلی امکانی که در یونیتی یا گنوم یا هر محیط کابری گرافیکی هست کاربر مبتدی فکر می کنه تنها همون امکان هاست و این مجددا یعنی کلی امکانی که می تونه توی سیستم عامل وجود داشته باشه حتی دیده هم نمیشه . برای اینکه هرچیزی رو یاد بگیره باید کلی سرچ کنه تا به نتیجه مطلوب برسه . این آدم مبتدی می تونه برنامه نویس مک باشه ولی نتونه با لینوکس کار کنه و دستورات ترمینالش رو بلد نباشه . این هم یک ایرادیه که به گنو/لینوکس وارده . اینم توی پرانتز بگم که کلا محیط های گرافیکی کاربری گنو/لینوکس ترسناک طراحی میشن . بی امکانات طراحی میشن و هر کاربری می بینه مثلا فقط مای کامپیوتر هست فکر می کنه باید یک کد نویس حرفه ای باشه تا بتونه توی لینوکس آهنگ گوش بده :| . از طرفی یک کاربر مبتدی حتی نمی دونه از کامپیوترش چطوری صد درصد استفاده کنه که بخواد تازه سرچ کنه اگر بلد نیست. پس این قسمت هم شاید یک دلیل بزرگیه که یک ویندوزی رو مجاب نمی کنه به نصب لینوکس


    ح.لیبره آفیس به محل استراحتگاه(چاپارخانه) قبلی آفیس ویندوز نمیرسه چه برسه به گرد سم اسبش!
    این رو باید اعتراف کنیم که محصولات ماکروسافت مخصوصا آفیس واقعا درجه یک هستن و لیبره آفیس نمی تونه امکانات اونها رو فراهم کنه . نرم افزارهای شرکت ادوبی و.. هم که بماند! در موردش حرفی نمیزنیم .


    جمع بندی
    اینها دلیل هایی بودن که به ذهن من رسیدن و فکر می کنم که یک کاربر مبتدی با این دلیل ها باید از لینوکس بترسه . من هم یک روزی مبتدی بودم و مشکلاتم رو در اینترنت سرچ کردم تا یاد بگیرم . اگر مبتدی هستین و خوصله اش رو دارین بهتره که یه اوبونتو نصب کنین و ببینین چطوریه . شاید ترستون ریخت . مثل من که ترسم ریخت . درنهایت هم اگر خیلی حوصله اینطور کارها رو ندارین از ویندوزتون استفاده کنین و لذت ببرین ولی سعی کنین ویندوز کرکی نگیرین چون نه انسانیه نه قانونی .لینوکس به آدم هایی که بلدشن امکانات زیادی می ده . تست کردنش ضرری نداره و خیلی خوبه که شما هم یه امتحانی بکنین .

    موضوعات مشابه:
    ویرایش توسط sofi40 : 2nd April 2020 در ساعت 07:24 PM

 

 

کاربران برچسب خورده در این موضوع

علاقه مندی ها (Bookmarks)

علاقه مندی ها (Bookmarks)

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Persian Language By Ustmb.ir
این انجمن کاملا مستقل بوده و هیچ ارتباطی با دانشگاه علوم و فنون مازندران و مسئولان آن ندارد..این انجمن و تمامی محتوای تولید شده در آن توسط دانشجویان فعلی و فارغ التحصیل ادوار گذشته این دانشگاه برای استفاده دانشجویان جدید این دانشگاه و جامعه دانشگاهی کشور فراهم شده است.لطفا برای اطلاعات بیشتر در رابطه با ماهیت انجمن با مدیریت انجمن ارتباط برقرار کنید
ساعت 11:45 PM بر حسب GMT +4 می باشد.