نمایش نتایج: از شماره 1 تا 1 از مجموع 1
  1. #1
    مدیر بازنشسته
    تاریخ عضویت
    2011 June
    محل سکونت
    گرگان
    ارسال ها
    1,170
    تشکر
    62
    تشکر شده 1,587 بار در 809 پست
    نوشته های وبلاگ
    49

    چگونه خوشتیپ باشیم؟

    بدن انسان به مقدار معینی انرژی برای فعالیت روزمره نیاز دارد که بسته به خصوصیات فردی متفاوت است و از طریق غذاها به بدن می ‌رسد . دو سوم این انرژی دریافتی صرف دستگاه ‌ها و فعالیت‌ های غیر ارادی بدن ‌شده و یک سوم باقی مانده، صرف فعالیت‌ های خارجی روزمره می‌ شود.
    حال اگر کالری دریافتی کمتر از نیاز بدن باشد ، بدن برای تامین انرژی لازم از ذخایر چربی یا از دیگر بافت‌ ها استفاده می ‌کند و لاغر می‌ شود . البته در برخی موارد ، کاهش وزن در اثر بیماری‌ های تب‌ دار مثل حصبه ، سرخک یا دیگر بیماری ‌ها عارض می‌ شود که در چنین مواردی ، به محض کامل شدن پروسه درمان و رفع بیماری وزن شخص به شرایط عادی بر می‌ گرددو با بازگشت به خوراک عادی و فعالیت طبیعی ، وزن اولیه خود را به دست می‌ آورد . در این میان 3 گروه از افراد هستند که بسیار لاغرند :



    1- آنهایی که خوب می‌ خورند ولی لاغر می‌‌ مانند : اجازه بدهید نوع اول از گروه اول را متوهم ‌ها بنامیم و به افرادی اشاره کنیم که خودشان می ‌‌گویند خوب می ‌‌خوریم و چاق نمی‌‌ شویم. در توضیح این افراد باید گفت که کلمه زیاد می‌ خوریم یک عبارت نسبی است که به نظر شخص لاغر ، زیاد به حساب می‌‌ آید. همچنین احتمال دارد غذاهایی که این افراد مصرف می ‌‌کنند از انواع پرحجم و کم کالری باشد.
    نوع دوم گروه اول افرادی هستند که واقعا تغذیه خوبی دارند ، این افراد در واقع همان خوشبخت ‌ها هستند ! البته بخشی از این مسئله به‌ خصوصیات ژنتیکی آنها مربوط است که بالا بودن متابولیسم ( سوخت و ساز ) را در بدن سبب می ‌شود . مثلا در مورد کودکان ، اگر کودک اشتهای خوبی داشته ، فعال و پرتحرک باشد و با وجود پرخوری سالم و لاغر بماند ، در این حالت هر چه مصرف می ‌کند به انرژی تبدیل می‌ شود . این گروه از کودکان ، لاغر اما سالم می ‌‌مانند بنابراین جای هیچ ‌گونه نگرانی در مورد آنها نیست.



    ============================



    2- آنهایی که نمی ‌‌توانند هر آنچه را که می‌‌خورند هضم کنند: این گروه افرادی را در بر می‌ گیرد که می‌ توانیم آنها را رنجور بنامیم و بدترین نوع لاغری را به آنها نسبت دهیم چرا که در بسیاری از آنها کمبودهای شدید ویتامینی مثل کمبود ویتامین D یا ویتامین‌ های گروه B وجود دارد. برخی از این افراد هم به ‌دلیل بیماری ‌های پیش رونده جسمی و روانی ، دائماً بستری می‌‌ شوند و مدام وزن کم می‌ کنند. در این موارد ، مقاومت پایین بدن باعث لاغری و رنجوری می ‌شود . البته گاهی هم وجود انگل‌ های خاصی مثل کرم قلابدار ، فرد را دچار کم خونی شدید و لاغری می‌ کند . در چنین شرایطی ، بدون دفع کرم ‌ها ، هر تلاشی برای افزایش وزن بیهوده خواهد بود.



    ==============================



    3- آنهایی که کمتر می‌ خورند و بیشتر فعالیت می‌‌ کنند : در توضیح این گروه باید بگوییم که بعضی وقت‌ ها لاغری از نوعی ناچاری نشأت می‌ گیرد و آن زمانی است که کم‌ خوری یا خوردن غذاهای بی ‌‌خاصیت ، به همراه فعالیت شدیدی که خارج از توان فرد است ، موجب لاغری فرد می‌ شود . این نوع لاغری در میان مردمان فقیر و کارگرانی که ساعت ‌های طولانی ، کار طاقت‌ فرسا می‌ کنند ، دیده می‌ شود . این افراد معمولا سرپرستان خانواده‌های پرجمعیت‌ هستند اما در مقابل مخارجشان درآمد مختصری دارند .
    بالا رفتن از نردبان چاقی
    حالا که انواع لاغری را بر شمردیم ، بهتر است به توضیح این نکته نیز بپردازیم که بالا رفتن از نردبان چاقی و افزایش وزن یکباره رخ نمی ‌دهد . یعنی ، درست است که در رابطه با رژیم درمانی افراد لاغر ، اصل بر افزایش کالری مورد نیاز روزانه است اما بهتر است این افزایش کالری به شکل تدریجی باشد تا تحمل آن برای رژیم گیرنده راحت تر باشد. البته این را هم به خاطر داشته باشید که روند افزایش وزن نسبت به کاهش آن بسیار کندتر است .



    ===============================

    در این میان ، توصیه ‌هایی هم وجود دارد که با عمل به آنها می ‌توان از افزایش وزن مطلوبی برخوردار شد :



    1- از استرس و عصبانیت دوری کنید ، زیرا عامل بسیاری از لاغری‌ها وجود استرس و نگرانی است. بنابراین بهتر است قبل از غذا در جایی دورتر از منبع غذا قرار بگیرید. محلی را که برای صرف غذا انتخاب می‌‌ کنید بهتر است جایی باشد که هوا جریان دارد، ساکت و آرام بوده و اگر از موزیکی ملایم استفاده کنید آرامش بیشتری خواهید یافت.



    .................................



    2- بهتر است دندان‌ های خود را چک کنید چرا که در بسیاری از موارد ، علت بی‌‌ اشتهایی یا عدم‌ تمایل به مصرف غذا را باید در دهانتان جستجو کنید .



    ...............................



    3- استفاده از میان وعده‌ هایی از نان و کره و عسل یا نان و خامه و خرما و یا ساندویچ‌ های کوچک تهیه شده از نان ‌های سبوس‌ دار و تخم ‌مرغ یا مرغ و کره بسیار سودمند است.




    ...............................


    4- مصرف صبحانه کامل مثل عدسی ، لوبیا، حلیم یا املت ‌های گوناگون به همراه پنیر ، شیر و میوه‌ های تازه ، انرژی مناسبی را فراهم می ‌آورد.



    ..............................


    5- استفاده از شیرینی برای ایجاد آرامش در مغز از روش‌ های سنتی جالب قدیم است که قرن‌ هاست مورد استفاده قرار می‌ گیرد . دستور اغلب حکمای طب سنتی برای داشتن خواب راحت و سنگین این است که قبل از خواب کمی عسل بخورید و یک ضرب ‌المثل چینی توصیه می‌ کند که هر وقت دچار استرس شدید چای شیرین بنوشید . در حال حاضر نیز اعتقاد به اینکه خوردن مواد شیرین موجب آرامش مغز است بین مردم اغلب جوامع جهان مطرح است . برای افزایش وزن هم تأکید اساسی بر مصرف مواد غذایی شیرین پس از وعده‌ های غذایی به‌عنوان دسر وجود دارد ؛ ژله ، بستنی ، شیرینی ‌های کوچک ، شکلات ، آب میوه‌ های شیرین و … .



    ..............................


    6- ماکارونی و پاستا به ‌خصوص اگر از انواع غنی شده آن باشد ، بسیار خوش طعم و مفید است . مصرف آنها همراه سس سفید ، پنیرها و سبزی‌ های معطر بسیار توصیه می‌ شود .



    ..............................


    7- گیاهان معطر حاوی عطر مطبوعی هستند ، که مربوط به اسانس روغنی موجود در آنهاست و ماده‌ ای فرار است بنابراین بهتر است در آخرین مرحله غذا از آنها استفاده کرد. سیر ، شوید ، جعفری ، ریحان و ترخون را می‌ توان در غذاهای خام و زیره ، میخک ، جعفری ، زعفران ، دارچین ، زنجبیل ، گلپر ، هل و‌آویشن را در غذاهای پخته اضافه کرد.این کار کمک می‌ کند تا مواد معطر طبیعی ، اعصاب‌ بویایی و برجستگی‌ های زبان را تحریک کرده و موجب افزایش اشتها و در نتیجه ازدیاد ترشح شیره معده شود .



    ...........................


    8- استفاده از میوه‌ ها به شکل مخلوط به همراه بستنی و خامه و دانه ‌های آجیل ، مخلوط مقوی و خوشمزه‌ ای به‌ وجود می‌ آورد که می‌‌ توان از آن به‌ عنوان دسر استفاده کرد.



    ..........................


    9- قبل از خواب یک لیوان شیر همراه با عسل یا خرما میل کنید. در این مورد مراقبت ‌های دهانی و دندانی را فراموش نکنید .



    ............................


    10- بهتر است از ریزه خواری در بین وعده‌ های اصلی بپرهیزید تا اشتهای شما برای ناهار بیشتر باشد و ناهار به ‌طور کامل خورده شود .



    ............................


    12- با استفاده از لیمو همراه با غذاهای گوشتی ، جذب آهن را بالا ببرید .



    .......................

    چگونه خوشتیپ باشیم؟ | پایگاه علمی سبزایران


 

 

کاربران برچسب خورده در این موضوع

علاقه مندی ها (Bookmarks)

علاقه مندی ها (Bookmarks)

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Persian Language By Ustmb.ir
این انجمن کاملا مستقل بوده و هیچ ارتباطی با دانشگاه علوم و فنون مازندران و مسئولان آن ندارد..این انجمن و تمامی محتوای تولید شده در آن توسط دانشجویان فعلی و فارغ التحصیل ادوار گذشته این دانشگاه برای استفاده دانشجویان جدید این دانشگاه و جامعه دانشگاهی کشور فراهم شده است.لطفا برای اطلاعات بیشتر در رابطه با ماهیت انجمن با مدیریت انجمن ارتباط برقرار کنید
ساعت 04:56 AM بر حسب GMT +4 می باشد.