نمایش نتایج: از شماره 1 تا 2 از مجموع 2
Like Tree1نفر پسندیدند
  • 1 ارسال توسط NIIT

موضوع: تازه‌های فناوری

  1. #1
    مدیر بازنشسته
    تاریخ عضویت
    2011 June
    محل سکونت
    گرگان
    ارسال ها
    1,170
    تشکر
    62
    تشکر شده 1,587 بار در 809 پست
    نوشته های وبلاگ
    49

    تازه‌های فناوری

    خرس امدادگر:

    در حالی‌که هواپیماهای بدون سرنشین، خلبانان خود را کنار گذاشته‌اند، یک روبات ارتش آمریکا می‌تواند کاری مشابه را برای امدادگران انجام دهد.

    این روبات انسان‌نما قادر است قربانیان حوادث معدن، میدان جنگ، محیط‌های سمی و مناطق زلزله‌زده را مکان‌یابی کند. بنا به اعلام صنایع روباتیک وکنا، این روبات سپس می‌تواند آنها را بلند کرده و برای نجات قربانیان، آنها را در مسیرهای بسیار طولانی حمل کند. روبات انسان‌نما این کار را بدون به خطر انداختن جان دیگران انجام می دهد.



    این اتفاق می‌تواند عملیات جستجو و نجات را آسان‌تر کند و از زمان صرف‌شده برای فعالیت‌های نیروهای ارتش، پلیس و اورژانس که با به‌خطر انداختن جان خود انجام می‌دهند، بکاهد. بسیاری از مدال‌های شجاعت بعد از مرگ این نیروهای فداکار به آنها اهدا می‌شود.

    از این روبات امدادگر که خرس نام گرفته، تاکنون 9 نمونه ساخته شده که که از قابلیت‌هایی مانند مقاومت در برابر انفجار و آتش، استحکام بالا، سرعت بیشتر، انرژی بیشتر برای طی مسافت‌های طولانی ،باتری‌های ضدآتش و چالاکی بیشتر بهره‌مند هستند. به گفته سازنده این روبات‌ها، نسخه‌های اولیه کنونی، بدن مقاومی دارد که با انرژی آب کنترل می‌شود و می‌تواند تا 240 کیلوگرم بار را تحمل کند.

    اما هنوز نمی‌توان آتش‌نشان‌ها را کنار گذاشت. وکنا هنوز در حال کار بر روی توانایی‌های این روبات است تا بتواند در محیط‌های پیچیده‌تر جسجو کند و قابلیت همکاری متقابل انسان و روبات را بالا ببرد. این طرح توسط مرکز تحقیقات تکنولوژی پیشرفته و مسافت‌سنج ارتش آمریکا حمایت می‌شود.

    =========================================

    نمایشگرهای انعطاف‌پذیر:



    فرآیند جدید تولید صفحات نمایشگر می‌تواند شیوه تماشای تلویزیون شما را برای همیشه تغییر دهد. در این شیوه، دیودهای ساطع‌کننده نور (ال.ای.دی) غیرآلی جدیدی تولید می شود که بسیار ریزتر، باریک‌تر و درخشان‌تر از ال.ای.دی‌های قدیمی است.

    این طرح توسط جان راجرز، استاد علوم و مهندسی مواد دانشگاه ایلی‌نوی و با همکاری گروهی از متخصصان دانشگاه نورث‌وست، موسسه محاسبات اجرایی در سنگاپور و دانشگاه شینهوای ژاپن انجام شده است.

    ال.ای.دی‌های غیرآلی شفاف و پایدارترند، اما ضخامت آنها بیشتر و تولیدشان، هزینه‌بر و دشوار است؛ درحالی‌که ال.ای.دی‌های آلی (او.ال.الی.دی) ارزان‌ترند و علاوه بر روش ساده‌تر تولید، می‌توانند در سطوح انعطاف‌پذیر قرار گیرند. روش جدید، ویژگی‌های مطلوب این دو نوع ال.ای.دی را ترکیب می‌کند.

    راجرز می‌گوید:« هدف ما این است که برخی از مزایای فناوری غیرآلی را با توازن، آسانی فرآیند و ثبات ال.ای.دی‌های آلی ترکیب کنیم.» برای این‌کار، پژوهشگران آرایه‌های بزرگی از ال.ای.دی‌های غیرآلی فراباریک را چاپ می‌کنند و آنها را با فرآیند نوارهای باریک به یکدیگر مرتبط می‌کنند

    این فناوری می‌تواند راه را برای نمایشگرهای تلویزیون‌هایی انعطاف‌پذیر هموار کند، یا علایم و چراغ‌های نورانی خودرو را طوری تغییر دهد که با محیط خودروی شما هماهنگ باشد. برگه انعطاف‌پذیری از این ال.ای.دی‌های ریز را به دور اندام‌های مختلف بدن می‌پیچید و فرصت‌های جدیدی برای زیست‌فناوری و درمان مانند مراقبت از علایم حیاتی و تصویربرداری به‌وجود خواهد آمد.
    ========================================

    سریع‌ترین کتری جهان :



    بالاخره پس از یکصد سال، رکورد سریع‌ترین ماشین بخار در جهان شکست. چارلز برنت سوم، خودروی اینسپریشن را بامداد دیروز به وقت محلی (14:27 سه‌شنبه 3 شهریور به وقت جهانی) در پایگاه هوایی ادواردز در کالیفرنیا آزمایش کرد و توانست به بیشترین سرعت‌های 219 و 243 کیلومتر بر ساعت دست یابد. رکورد قبلی ماشین‌های بخار را فرد ماریوت در سال 1906 به ثبت رساند. او توانست با خودروی استنلی استیمر به بیشترین سرعت 204 کیلومتر بر ثانیه دست یابد!

    خودروی اینسپرشن 7.6 متر طول و 3 تن وزن دارد و از سوخت گاز مایع استفاده می‌کند. حرارت ایجادشده به 12 دیگ بخار در ابعاد چمدان منتقل می‌شود تا بخار آب با دمای 400 درجه سانتی‌گراد تولید کنند. این بخار داغ، توربینی دو مرحله‌ای را می‌چرخاند و آن را به سرعت سیزده هزار دور در دقیقه می‌رساند. این توربین، نیروی محرکه چرخ‌ها را تامین می‌کند.

    حداکثر سرعت حساب شده برای این خودرو، 274 کیلومتر بر ثانیه است و اعضای گروه قصد دارند این خودرو را برای دست‌یابی به حداکثر سرعت، دوباره امتحان کنند.

    ==============================================

    رنگ‌های جادویی:
    پژوهشگران با الهام از رنگ‌آمیزی زیبای طبیعت، توانسته‌اند راهی برای تولید تصاویر رنگی در کسری از ثانیه بیابند.



    بسیاری از حشرات و پرندگان، رنگ‌های زیبای خود را نه از رنگ‌دانه‌ها، که از بافت‌های بسیار ریز آرایش یافته در سطح پوست یا پر خود دارند. نمونه بارز آن، رنگ‌آمیزی بی‌نظیر پرهای دم طاووس است که بیشتر به دلیل شکست و بازتاب نور در سطح این ماده طبیعی، یعنی میله‌های ملانین است.

    اکنون پژوهشگران دانشگاه ملی سئول موفق شده‌اند ماده‌ای تولید کنند که می‌تواند هر رنگی را در طیف مرئی تولید کند. این جوهر که ام.اینک نامیده شده، از ترکیب نانوذرات مغناطیسی با ابعاد 100 تا 200 نانومتر، مایع حلال و رزین تشکیل شده است.



    نانوذرات در رزین پخش می‌شوند و به آن رنگی قهوه‌ای می‌دهند. با اعمال میدان مغناطیسی خارجی، این نانوذرات در امتداد خطوط میدان مغناطیسی مرتب می‌شوند و ساختاری زنجیره ای را تشکیل می‌دهند. فاصله بین این نانوذرات تعیین کننده آن طول‌موجی است که نور می‌تواند از سطح این ساختار بازتاب شود؛ بنابراین با تغییر میدان مغناطیسی و بالتبع تغییر فاصله ذرات، رنگ دیده شده نیز تغییر می‌کند. پس از دست‌یابی به رنگ دلخواه، می‌توان با تاباندن پرتوهای فرابنفش به رزین، آن را تثبیت کرد، چراکه پرتوهای فرابنفش، رزین را سخت می‌کند.

    ================================================== ========

    تازه‌های فناوری

    Hossein این نویسه را میپسندد.
    آرامش محصول تفکر نیست! آرامش هنر نیندیشیدن به انبوه مسائلیست که ارزش فکر کردن ندارد...

  2. #2
    مدیر بازنشسته
    تاریخ عضویت
    2011 June
    محل سکونت
    گرگان
    ارسال ها
    1,170
    تشکر
    62
    تشکر شده 1,587 بار در 809 پست
    نوشته های وبلاگ
    49

    ساخت اسكنر سه بعدي در ايران

    دانشجوي مبتكر ايراني موفق به ساخت اسكنر سه بعدي صورت انسان شده كه به گفته وي با فناوري كاملا متفاوت با نمونه‌هاي موجود خارجي ساخته شده؛ بطوري كه به جاي چندين دوربين، داراي يك دوربين ثابت است.



    سعيد سعيدوند دانشجوي كارشناسي نرم افزار كه با همكاري مهدي غيبي، موفق به ساخت اين اسكنر شده در گفتگو با ايسنا گفت: اين اسكنر مي‌تواند با يك دوربين ثابت، از روبه‌رو، صورت انسان را به صورت سه بعدي در يك سيستم رايانه‌يي رسم كند، بطوري كه محورهاي اضافي و تكراري موجود براي اسكن تصاوير حذف مي‌شوند.

    وي در خصوص كاربردهاي اين اسكنر خاطرنشان كرد: اين دستگاه علاوه بر كاربرد در صنعت فيلمسازي و هوافضا، در پزشكي و جراحي پلاستيك كاربرد دارد؛ بطوريكه مي‌توان چهره فرد را قبل از عمل جراحي اسكن كرد و در نرم‌افزار با استفاده از سه بعدي‌سازي چهره، اطلاعات لازم در عمل را به پزشك ارائه كرد.

    به گفته اين محقق، بهينه كردن كار انيميشن‌سازي رايانه‌ اي براي استفاده در توليد انيميشن‌ها و بازي‌هاي رايانه‌يي ازديگر قابليت هاي اين اسكنر است؛ بطوري كه با اين اسنكر مي‌توان كار ساعت‌ها يا حتي روزها مدل‌سازي بر روي چهره را به چندين دقيقه كاهش داد. براي مثال مي‌توان در بازي‌هاي رايانه‌يي توليد شده با يك اسكن ساده هر فردي را وارد بازي رايانه‌يي كرد.

    وي تصريح كرد: از مزاياي مهم اين اسنكر مي‌توان به هزينه‌ كمتر، حمل راحت‌تر، پيچيدگي كمتر، قابليت تنظيم بهتر با تغيير سرعت حركت بازوها و رزوليشن دوربين اشاره كرد كه با توجه به نياز به صورت نرم‌افزاري قابل تنظيم است.

    سعيدوند با بيان اين كه اين ايده در حال توسعه براي اسكن كل اعضاي بدن است، اظهاركرد: اين اسكنر از همه لحاظ قابل پياده سازي است.

    وي درخصوص قسمت نرم‌افزاري دستگاه گفت: اسكنر سه بعدي صورت انسان در محيط NET و زبان برنامه‌نويسي C# طراحي و پياده سازي شده كه در آن از كتابخانه DIRECTX براي ترسيم مدل‌هاي سه بعدي وOPENCVCOMPONENT براي گرفتن عكس از دوربين استفاده شده است.

    سعيدوند با اشاره به اين كه اين طرح در مرحله صنعتي قراردارد، افزود: اين دستگاه در جشنواره نخبگان شمال غرب كشور، طرح برگزيده شده است.


    محتواي آموزشي - » تبیان یزد

    ================================================== =======

    آرامش محصول تفکر نیست! آرامش هنر نیندیشیدن به انبوه مسائلیست که ارزش فکر کردن ندارد...

 

 

کاربران برچسب خورده در این موضوع

علاقه مندی ها (Bookmarks)

علاقه مندی ها (Bookmarks)

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Persian Language By Ustmb.ir
این انجمن کاملا مستقل بوده و هیچ ارتباطی با دانشگاه علوم و فنون مازندران و مسئولان آن ندارد..این انجمن و تمامی محتوای تولید شده در آن توسط دانشجویان فعلی و فارغ التحصیل ادوار گذشته این دانشگاه برای استفاده دانشجویان جدید این دانشگاه و جامعه دانشگاهی کشور فراهم شده است.لطفا برای اطلاعات بیشتر در رابطه با ماهیت انجمن با مدیریت انجمن ارتباط برقرار کنید
ساعت 08:36 PM بر حسب GMT +4 می باشد.