نمایش نتایج: از شماره 1 تا 1 از مجموع 1
  1. #1
    مدیر بازنشسته
    تاریخ عضویت
    2011 May
    ارسال ها
    44
    تشکر
    95
    تشکر شده 55 بار در 29 پست
    نوشته های وبلاگ
    1

    Cloud Computing به زبان ساده


    ‎امروزه اکثریت مردم در سراسر جهان بارها و بارها کلمه «Cloud computing» را می شنوند، اما بسیار اندک اند افرادی که معنای واقعی این اصطلاح را بدانند. در این مطلب سعی می کنیم معنی آن را به نحوی ساده تر و قابل فهم تر بیان کنیم.

    Cloud Computing چیست؟
    ‎این اصطلاح که در فارسی بدان رایانش ابری گویند بر اساس تعاریف موسسه ملی فناوری و استانداردها، اینگونه تعریف شده: "رایانش ابری مدلی است که برحسب تقاضای شبکه، دسترسی آسان و فراگیر به مجموعه عظیمی از منابع محاسباتی قابل تنظیم (همانند شبکه ها، سرورها، فضای ذخیره سازی، برنامه های کاربردی و سرویس ها) را به سرعت و بدون دخالت سرویس دهنده به راحتی ممکن می سازد."

    البته این تعریف بسیار کلی و تا حدودی گیج کننده است. پس تعریف ساده تر آن برای افراد عادی چیست؟

    رایانش ابری= نرم افزارهای تحت وب ‎به همین راحتی!
    اگر شما از نرم افزارهای تحت وب که توسط سرویس دهندگانی همچون گوگل و مایکروسافت ارائه شده استفاده کنید؛ در واقع از رایانش ابری بهره مند می شوید. ‎هر کدام از اپلیکیشن های مبتنی بر وب از جمله Gmail ،Google Calendar ،Hotmail ،Dropbox و Google Doc بر مبنای رایانش ابری تعریف شده اند. زمانی که شما به هرکدام از این سرویس ها متصل می شوید در واقع به منبع گسترده ای از سرورهای موجود در اینترنت متصل شده اید. نیاز نیست که کاربر حتما از مرورگر وب برای رایانش ابری استفاده کند؛ اما ظاهراً همه چیز در حال حرکت به این سمت و سو است. برای مثال اگر از سرویس DropBox استفاده می کنید کمتر پیش می آید که از مرورگرتان برای انتقال فایل ها استفاده کنید. اما در برای دسترسی جیمیل اغلب از مرورگر استفاده می کنید.

    چرا Cloud Computing ؟
    همانگونه که گفتیم این اصطلاح نامفهوم که در واقع نرم افزارهای تحت وب را توصیف می کند؛ مدتهاست که در اطراف ما وجود داشته اما بیشتر افراد آن را به این اسم نمی شناختند. پس به منظور رسیدن این بازار به شروعی جدید و جایگزینی اپلیکیشن های تحت وب به جای نرم افزارهای وابسته به سرورهای میزبان، این اصطلاح به وجود آمده است.


    توصیف اینکه چرا از کلمه «Cloud» یا «ابر» در این اصطلاح استفاده شده نیز بسیار ساده است. ‎اگر توجه کرده باشید در نمودارهای شبکه های رایانه ای، اینترنت معمولاً به شکل ابر در تصویر نمایش داده می شود. شاید دلیل این تشبیه این است که اینترنت همانند یک ابر، جزئیات فنی اش را از دید کاربران مخفی نگه می دارد. بنابراین در واقع این عبارت راهی برای مشاوران و شرکت ها فراهم آورده تا خدمات خود را در بسته بندی های جدید به فروش بگذارند.

    رایانش ابری چگونه به ما کمک می کند؟
    از آنجا که شرکت ها و برند های تجاری در حال انتقال نرم افزارهای خود بر روی وب هستند و این اپلیکیشن ها روز به روز با ویژگیهای جدید و جالب تری از طریق مرورگرها به معرض نمایش در می آیند؛ می توان گفت: به زودی قادر خواهیم بود که از هر مرورگر و با هر کامپیوتر و بدون وجود هیچگونه مرزی بین کامپیوتر شخصی مان و اینترنت به همه چیز دست پیدا کنیم.

    سرویس DropBox مثال عالی از رایانش ابری است که هم اکنون میلیون ها نفر از ان استفاده می کنند تا همیشه به فایل های مهم شان دسترسی داشته باشند. با ثبت نام در این سایت و نصب یک نرم افزار روی کامپیوترتان، شما پوشه ای در کامپیوتر خواهید داشت که هر چیزی درون آن قرار بدهید با اکانت آنلاین شما هم به روز رسانی میشود. حالا می توانید دراپ باکس را روی کامپیوتر دوم تان هم نصب کنید. حالا هر فایلی درون این پوشه در یک کامپیوتر قرار بگیرد روی دومی هم ظاهر خواهد شد. علاوه بر این، یک نسخه از فایل هایتان هم به صورت امن روی اینترنت قرار دارد. با استفاده از این سرویس دیگر محدود به یک کامپیوتر نیستید و اطلاعات شما در ابر بزرگ اینترنت قرار دارد و همیشه و از هر کجا به آن دسترسی دارید. ضمن اینکه می توانید برخی پوشه ها را هم با دوستانتان به اشتراک بگذارید. در کنار همه اینها امکان دسترسی به فایل هایتان از طریق تلفن همراه را نیز خواهید داشت. اگر تا به حال از این سرویس استفاده نمی کردید می توانید از طریق این لینک ثبت نام حساب خودتان را ایجاد کنید.


    و حالا که مایکروسافت نسخه بتای Internet Explorer 9 را ارائه کرده که از استانداردهای جدید وب همانند HTML5 پشتیبانی می کند و نیز از شتاب دهنده سخت افزاری برای افزایش سرعت مرورگرش بهره می برد؛ بالاخره تمامی مرورگرها در یک پایه قرار گرفتند. پس زمانی که مایکروسافت اعلام نمود که IE9 برای تغییر آمده؛ شوخی نبود چرا که واقعاً این تغییر را در مقایسه با مرورگرهای IE7 ،IE8 و IE6 کاملاً احساس می کنیم. البته داستان از زمانی جذاب تر شد که سیستم عامل Chrome نیز نهایتاً به بازار عرضه گردید که اساساً سیستم عاملی مبتنی بر وب است.

    رایانش ابری در زندگی ما چه تغییراتی ایجاد می کند؟
    در گذشته کمپانی های مختلف، تمامی نرم افزارهای خود را بر روی سرورها و هاست خویش اداره می کردند و واضح است که این امر نیاز به صرف هزینه و حفظ و نگهداری شرایط در حالت ایده آل دارد. ‎از دیدگاه تجاری، می توان اینگونه گفت که این سرویس ها هم اکنون می توانند بسیاری از محاسبات خود را به سرویسهای ابری انتقال دهد و اپلیکیشنی را که می بایست بر روی سرورهای خود نصب کنند به راحتی و از طریق اینترنت در اختیار مشتریان قرار دهند. آیا شما در مورد شرکت هایی که به Google Doc سوئیچ کرده اند چیزی شنیده اید؟ این مثال نمونه کاملی از سوئیچ شرکتها از میزبانی سرورهای محلی خود به استفاده از رایانش ابری است.


    اما اگر شرکت شما بخواهد سرویسی را برای مشتریان فراهم کند چطور؟ شما می توانید امکان استفاده از رایانش ابری را با ساخت نرم افزارهایی که نیاز به نصب بر روی سرورتان ندارند اما از منابع سرور استفاده می کنند فراهم کنید. شرکتهای بزرگی همچون گوگل، مایکروسافت و آمازون امکاناتی ساخته اند که چنین خدماتی را به شما ارائه می دهند.


    ‎در سرویس دهی جدید شما برای سرور هزینه ای پرداخت نمی کنید بلکه پرداخت شما برای سی پی یو و دیگر منابعی است که نرم افزارتان از آن استفاده می کند، بنابراین مخارجتان کمتر خواهد شد و در هنگام نیاز می توانید به سرعت منابع مورد نیاز خود را ارتقا دهید.

    شما چقدر از رايانش ابری بهره می بريد و چقدر آن را براي نیازتان مفید مي دانید؟ می توانيد نظر خود را بيان کنید.


 

 

کاربران برچسب خورده در این موضوع

کلمات کلیدی این موضوع

علاقه مندی ها (Bookmarks)

علاقه مندی ها (Bookmarks)

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Persian Language By Ustmb.ir
این انجمن کاملا مستقل بوده و هیچ ارتباطی با دانشگاه علوم و فنون مازندران و مسئولان آن ندارد..این انجمن و تمامی محتوای تولید شده در آن توسط دانشجویان فعلی و فارغ التحصیل ادوار گذشته این دانشگاه برای استفاده دانشجویان جدید این دانشگاه و جامعه دانشگاهی کشور فراهم شده است.لطفا برای اطلاعات بیشتر در رابطه با ماهیت انجمن با مدیریت انجمن ارتباط برقرار کنید
ساعت 04:53 AM بر حسب GMT +4 می باشد.